Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Beckers wint startbewijs Jumping Amsterdam

Broere Bristol onder Kirsten Beckers. Foto Melanie Brevink

Al drie keer greep Kirsten Beckers net naast dat felbegeerde ticket voor Jumping Amsterdam, maar vandaag was het dan eindelijk raak. Met 70,72% won de amazone, die een flinke griep te pakken heeft, de Prix St. George met Broere Bristol, met Broere Argentino werd ze derde. Ook met Broere Westpoint verscheen Beckers in de ring. Ondanks dat ze zich zwaar beroerd voelde en twijfelde of ze niet beter in bed had kunnen blijven liggen, reed ze de zwarte hengst toch nog naar 67% wat goed was voor de overwinning in de Grand Prix.

“Ik voelde me zo beroerd! Gister heb ik de hele dag in bed gelegen. Ik wilde alleen zo graag naar Jumping Amsterdam, en toen ik vanochtend niet meer ontzettende buikpijn had, dacht ik ‘hup gaan!’Met beide paarden reed ik vandaag echt niet mijn beste proeven. Argentino was heel kijkerig, en met veel spanningsfoutjes kwamen we nog op 63%. En Broere Bristol liep eigenlijk wel een hele fijne proef. De proef was minder dan onze vorige proeven, maar hij was gelukkig dit keer goed genoeg voor het startbewijs voor Jumping Amsterdam en daar ben ik ontzettend blij mee! Dat was het doel waarvoor ik hierheen ging.”

Ook overwinning in Grand Prix

Na twee Prix St. Georges proeven stond er ook nog een Grand Prix proef voor Beckers op het programma. “Achteraf misschien niet heel slim”, bekent Beckers. “Westpoint deed heel erg goed zijn best en hij stond er ook fijn aan, maar ik voelde me zo beroerd en was gewoon helemaal leeg. Achteraf had ik hem misschien beter niet meer kunnen starten. Ik had slappe benen en kon hem slecht aan elkaar houden voor mijn gevoel. Al met al kwamen we toch nog op 67% uit. We hebben weleens hogere punten gereden, maar ik heb na vandaag niets te klagen. Ik heb mijn ticket binnen , beide Lichte Tour paarden liepen in de prijzen en met Westpoint ook nog eens in de Grand Prix aan kop.”

Bron: Horses/ De Paardenkrant

Klik hier voor alle uitslagen.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook