KNHS: ‘Kort geding is jammer en onnodig’ Update

KNHS kort geding leden

Theo Fledderus, interim-directeur van de KNHS, heeft met teleurstelling gereageerd op het kort geding dat een groep KNHS-leden onder aanvoering van Gina Zoer heeft aangespannen tegen de paardensportbond. “Onlangs heb ik op mijn initiatief nog een constructief gesprek met haar gehad.”

Fledderus: “We hebben een dagvaarding ontvangen voor een kort geding dat al aanstaande woensdag speelt. De KNHS werkt hier natuurlijk aan mee. We vinden het jammer en onnodig dat Gina Zoer besloten heeft om deze stap te zetten, omdat ik onlangs op mijn initiatief een constructief gesprek met haar heb gehad.”

Boze leden

Het kort geding, aangespannen door een aantal KNHS-leden onder aanvoering van advocaat mr. Gina Zoer, vindt aanstaande woensdag om 9.00 uur plaats in de rechtbank in Zutphen. Inzet is de stemverdeling in de Ledenraad. Volgens de boze leden is niet duidelijk hoeveel leden de KNHS heeft en klopt de stemverdeling niet. Zo hebben de menners teveel stemmen (4 in plaats van 1), hebben de regio’s Overijssel en Gelderland beide een stem te weinig en zijn de leden van de nationale verenigingen TREC en Horseball ten onrechte niet vertegenwoordigd in de Ledenraad.

Spoedeisend belang

Zoer: “Ik heb aan interim-directeur Theo Fledderus duidelijkheid gevraagd over het aantal leden en de wijze waarop zij worden vertegenwoordigd in de Ledenraad. Binnen de gestelde termijn is er geen inhoudelijke reactie gekomen.”

Er is sprake van een spoedeisend belang, volgens de advocaat. “De Ledenraad komt 8 februari bijeen en mogelijk komt daarin de stemverdeling ter sprake. Ik wil voorkomen dat er opnieuw besluiten genomen worden door de Ledenraad met deze onjuiste stemverdeling.” Ook gezien de invulling van de vacante bestuursfuncties is dat van belang, aldus Zoer.

Openheid

Aad van der Burg, Gerrit Jan van Enck, Marja Vis en Rob Hatzmann vormen, samen met Gina Zoer, de eisende partij in deze zaak. Ze eisen onder andere dat alle besluiten die de Ledenraad in 2017 heeft genomen nietig worden verklaard en dat de KNHS via de website openheid geeft over het exacte aantal leden voor de stemverdeling in de Ledenraad voor het jaar 2017 en 2018.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
5 reacties op KNHS: ‘Kort geding is jammer en onnodig’
 1. 1

  Ik sta onvoorwaardelijk achter Gina, welk standpunt ze ook inneemt.

 2. 2

  Ik kan het wel begrijpen hoor dat aanleveren van het juiste ledenaantal tijd kost als je weet hoeveel leden dubbele lidmaatschappen moeten betalen (en het niet gecrediteerd krijgen!). Ondanks de vele tonnen aan investeringen in de automatisering is dit probleem nog steeds niet opgelost.

 3. 3

  Je kan wel een goed gesprek hebben gehad, maar kennelijk was de uitkomst voor de andere partij niet bevredigend…..

 4. 4

  Het gesprek kwam er feitelijk op neer als zijnde zoethoudertje helaas op een essentieel punt. De reactie op de ledenaantallen en stemverdeling werd mij toegezegd door Theo Fledderus, maar kwam hij niet mee over de brug binnen de toegezegde termijn. Hoe moeilijk moet het zijn als de stemverdeling 2017 gebaseerd is op ledenaantallen per 31 december 2016. Die voor 2018 op die per 31 december 2017. Die gegevens moeten zo te verstrekken zijn voor de stemverdeling. Ik heb al overzichten ingebracht die de KNHS zelf in januari 2018 heeft verspreid. Daardoor heb ik onjuistheid in de stemverdeling geconstateerd.

 5. 5

  Heel leuk dat Theo Fledderus, interim-directeur van de KNHS, en daarmee de vertegenwoordiger van de gevestigde KNHS bestuurders vindt dat het een constructief gesprek was. Maar gelukkig dat de eisers zich realiseren dat deze interim bestuurder geen enkel belang heeft bij een open en transparant beleid.

  Een ding is in ieder geval wel al duidelijk dat er weer een onevenredig deel van de inkomsten zullen worden uitgegeven aan de beloning van deze interim bestuurder die er voornamelijk voor zijn eigen financiele gewin zit. Iedere keer weer wordt er geprofiteert van de inkomsten van sportbonden en zien de leden hun bijdragen verdwijnen. Sport zou in eerste instantie voor plezier en ontspanning door inspanning moeten staan.

  Wanneer realiseert het KNHS bestuur zich dat zij er zijn voor de leden en dat het bestuur dient zorg te dragen voor een helder en transparant beleid dat het belang van haar leden dient. Natuurlijk is er ook het belang van de topsport maar zonder de brede basis geen aanwas van de top.

  In ieder geval de complimenten aan de eisers dat zij de moeite nemen om het KNHS bestuur ter verantwoording roepen en om opheldering vragen. Hopelijk ziet de rechter dit belang van de leden ook.