Ga naar hoofdinhoud

Laurie Vervoort: “We gaan zien wat de toekomst ons gaat brengen”

Chester, Laurie Vervoort - Foto: Melanie Brevink

Vandaag op de subtopwedstrijd in Maren-Kessel won Laurie Vervoort met Chester (v. Tuschinski) de Intermédiaire I. Het voormalig B-kaderlid Young Riders heeft onlangs de leeftijd van 21 bereikt, waarmee een einde is gekomen aan haar Young Riders periode. "Dat is even wennen. Het is nu even onzeker wat we gaan doen. Doortrainen richting de U25 of toch verkopen. We gaan het zien."

Vervoort had Chester na een druk laatste Young Riders seizoen even een tijdje wedstrijdvrij gegeven en vandaag in Maren-Kessel startte het duo weer voor het eerst en dat deden zij in de Intermédiaire I. “Ik was op zich wel tevreden, al hadden we nog wel een paar foutjes. In draf scoort Chester eigenlijk altijd wel en ook de pirouettes gingen goed, alleen werd hij in het zigzag-appuyement in galop wat overenthousiast. Het was weer onze eerste binnenwedstrijd en dan heeft hij wel vaker dat hij iets te enthousiast wordt”, lacht ze.

Houvast wint PSG

De Prix St. Georges kwam op naam van Daniëlle Houtvast die Don Johnson (v. Johnson), waarmee ze vorige week in de Lichte Tour debuteerde, naar 69,47% stuurde. Yardena van Es werd hier tweede. Met Excellent Diva behaalde ze net 1,5 punt minder dan Houtvast en kwam ze uit op 69,28%. Melissa Tychon bezette de derde plek met Crespo (66,64%).

Siemer op dreef in ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar mochten Florence Siemer en Zinzi Aegten een oranje lint in ontvangst nemen. Siemer won de eerste proef door Zidane naar een score van 67,50% te sturen. Andre Houben en Empelaer’s Dante werden hier tweede met 66,36% en Aegten bezette een derde plek met Black Diamond (65,86%). In de tweede proef moest Siemer Aegten voor laten gaan. Met 65,21% scoorde Aegten net een 0,5 puntje meer dan Siemer. Houben werd nu derde (63,14%).

Bij de jeugd was Evelien Huberts met Romeo de onbetwiste winnares. Ze schreef beide proeven op op naam en reed als enige combinatie winst. De Zware Tour bestond net als de jeugdrubriek slechts uit twee starts. Angela Lakenberg kwam met Artorius aan kop met 61,55%.

Volledige uitslag Maren-Kessel

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook