Ga naar hoofdinhoud

Leerlingen staan achter doorstart van NHB Deurne

De leerlingen van NHB Deurne staan volledig achter een doorstart van hun school. "Deze unieke opleiding mag en kan simpelweg niet verdwijnen uit de hippische sector," aldus de leerlingen. "Daarvoor strijden wij en het werpt zijn vruchten af!"  Vanaf het allereerste uur na de aankondiging van sluiting op 7 november 2013 hebben de leerlingen er alles aan gedaan om aandacht te krijgen voor deze tragische ontwikkeling. Aandacht hebben ze gekregen. Van verschillende kanten is steun geboden en zijn plannen aangeboord. Die plannen hebben zich ontwikkeld tot mogelijkheden. En één van die mogelijkheden is nu uitgegroeid tot een serieuze kans voor een doorstart van NHB Deurne.

“Missie één en twee zijn nu geslaagd. Het eerste was om aandacht te krijgen voor de zaak en de tweede was om partijen te stimuleren om tot overleg te komen over de mogelijkheden”, zo is te lezen in het persbericht dat de leerlingen van NHB Deurne naar buiten brachten. “De volgende stap is steun bieden aan partijen die bereid zijn te gaan doen wat wij voor ogen hebben en dat is Deurne een doorstart geven.”

Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren. Volgens de leerlingen en het personeel zijn hiervoor verschillende middelen nodig als onderwijs, overheid, ondernemers en omgeving. Onderwijs staat met stip op één in dit rijtje.  “Zonder onderwijs geen Deurne, dat is de insteek. Voor goed onderwijs heb je twee dingen nodig; leerlingen en goed personeel. Een opleiding in Deurne is de droom van heel veel jonge ruiters. Wanneer, met de realisatie van dit plan, de kwaliteit nog hoger wordt dan die nu al is, wordt die droom nog mooier.” Over het personeel halen de leerlingen aan:  “NHB Deurne heeft vakmensen nodig en die werken er. Professionals die de kracht hebben om met hun team van jonge mensen met paarden echte volwassen paardenmensen te maken. Coaches die hun leerlingen zichzelf kunnen laten vinden in de hippische wereld. Het team functioneert al vele jaren op deze manier, en is bereid dat nog jaren te blijven doen.”

De stappen richting de overheid zijn inmiddels ook genomen om onderwijs aan te kunnen blijven bieden via een HBO- en MBO-beleid met daarnaast een flinke dosis aan praktijkonderwijs. Ondernemers zijn minstens zo belangrijk. “De ondernemers zijn nodig voor de exploitatie van NHB Deurne, maar ook voor een goede aansluiting met de sector. Zij zijn de schakel tussen onderwijs en de hippische sector. Die verbinding is hard nodig. Alleen via die weg kunnen we onderwijs garanderen dat van kwalitatief belang is voor de sector.”

Laatste aandachtspunt en middel is de omgeving. “Deurne ligt in het hart van de hippische wereld en één derde van alle omzet uit de hippische branche komt uit Noord-Brabant. de helft van de algehele omzet uit de paardenwereld is afkomstig uit Zuid-Nederland.”

Wekenlang hebben de leerlingen hard gewerkt om te zorgen dat de bovengenoemde partijen met elkaar in contact zouden komen, wat uiteindelijk is gelukt en heeft geleid tot een plan voor een doorstart van NHB Deurne. “Het gevoel dat dit bericht bij ons teweeg brengt, is onbeschrijfelijk. Het feit dat we iets gedaan hebben dat daadwerkelijk verschil gemaakt heeft, is de beste beloning die we konden krijgen. Tegen iedereen die betrokken is willen wij dan ook graag zeggen: ga zo door mensen, onze steun hebben jullie!”

Bron: Horses/ Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook