Ga naar hoofdinhoud

Leon Thijssen: ‘Het is even geleden dat ik kampioen werd’

Leon Thijssen met Diablo Z op Jumping Peel & Maas. Foto: Fototrailer

In een felbevochten barrage om het 'Kampioenschap van Jumping Peel en Maas' zette Leon Thijssen als tweede starter een onklopbare tijd neer. Met Diarado-nakomeling Diablo Z verwees hij Jil Buijze naar plaats twee, terwijl de huidig Nederlands kampioen, Frank Schuttert, optekende voor de derde plaats met Check Out (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

“Het was best een snelle barrage he?”, lacht Thijssen na zijn rit over 1.40m. De Limburger finishte 1,5 seconde vlugger dan Jil Buijze. De ruiter uit Oudelande liet met Marome NW-telg Venus wederom een knap staaltje stuurmanskunst zien, goed voor de titel van reserve-kampioen.

NKB- tijd

“Ik heb op de eerste hindernis direct schuin aangereden, dat heb ik niemand anders zien doen”, gaat Leon verder. “Zo was ik heel vlug bij hindernis twee. Als ik ergens tijd ingelopen heb is het daar. Het is even geleden dat ik kampioen werd moet ik eerlijk zeggen. Ooit ben ik het wel geweest hoor, maar dat was voor zover ik me kan herinneren nog in de NKB-tijd”.

Limburgse concourskalender

Alle kinderen van Thijssen, Sanne, Mel en Mans rijden mee op JPM. Zowel Sanne als Mans mochten vandaag de piste voor een prijsuitreiking betreden. “Het is altijd mooi als we een wedstrijd hebben waarbij iedereen mee kan rijden. JPM is een fantastisch evenement en een aanwinst voor de concourskalender in Limburg. Daar hebben we nog een event aan toegevoegd trouwens. Ik zit  in de organisatie van een nieuw concours dat 11 augustus plaatsvindt. Midden in het dorp Sevenum, vlakbij de kerk en toevallig recht voor mijn stamkroeg. Ook daar hopen we op mooie sport en gezelligheid”.

Klik hier voor alle uitslagen.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook