Marten Luiten wint junioren-debuut

Marten Luiten met Movie Star. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

Gisteren debuteerde Marten Luiten met Fynona bij de junioren, nadat hij vorige week Gronings kampioen werd in het Z2. Op de subtopwedstrijd in Bronneger was zijn proef goed voor 67,5% en het oranje lint. Bo Oudhof werd in deze gecombineerde Junioren/Young Riders rubriek tweede met Colt Sollenburg (66,18%).

In de individuele proef bij de jeugd waren een stuk minder deelnemers. Hier ging het oranje lint naar Marjan Hooge en Ego Tripper Texel (66,25%) .

Moeilijke ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar kwamen de deelnemers maar moeilijk aan een winstpunt. De beste score over twee proeven werd neergezet door Floor Vos die Fine-Tuned DFV (v. Armani) naar 64% stuurde. Esther Coenraadts werd in deze proef tweede. Met Eclipse behaalde ze een score van 61,57%. Rommie Stegeman was de laatste die een winstpunt behaalde. Met Brenna scoorde Stegeman 60,79% en viel daarmee net buiten de prijzen. De tweede proef kwam wel op naam van Stegeman die als enige op een winstpunt uitkwam in deze proef.

Winnend LT-debuut Veen

Naast Luiten kende ook Natascha Veen een mooi debuut in Bronneger. Met Damoiselle startte ze voor het eerst Prix St. Georges en stond met een score van 66,03% ruim 2% los van de nummer twee, Ashley Langevoort en Dance Royal (63,9%).

Ook in de Zware Tour kon de jury nog niet altijd even goed punten kwijt. Saskia Knol en SCG’s Cynosa waren wat dat betreft een verademing. Vooral de piaffe-passage viel in de smaak, en met een score van 67,23% voor hun Grand Prix-proef won ze. Cecile Smit werd tweede met Bolero. Hun Intermediaire II-proef was goed voor 60,66%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.