Ga naar hoofdinhoud

Mic Mac du Tillard naar David Will

Deze zomer startte hij de Cruising-dochter al eens, maar nu is het helemaal officieel: het springfenomeen Mic Mac du Tillard zal voortaan gezien worden onder de talentvolle Duitse ruiter David Will. De jonge Duitser maakte in Nederland naam en faam door eerder dit jaar met Colorit de wereldbekerkwalificatie in Den Bosch op naam te schrijven.


Mic Mac du Tillard was onder Angelica Augustsson, die gaat werken voor Ashford Farms in België, een waar springfenomeen. De hectische dochter van Cruising uit een Galoubet A-moeder sprong uit alle standen over de hoge hindernissen heen en verbaasde menig toeschouwer met haar ongelofelijke kwaliteiten. Haar kwaliteiten komen echter niet helemaal uit de lucht vallen, want haar pedigree steekt zeer interessant en sterk in elkaar.

Vader Cruising behoorde natuurlijk tot één van de beste paarden van zijn tijd en voor grootvader Galoubet A geldt hetzelfde. Moeder Quanagra is onder meer ook de moeder van Viking du Tillard, waar Hervé Godignon deelnam aan de Olympische Spelen. Bijzonder is dat de grootmoeder van Mic Mac, Furioso xx-dochter Tanagra, de moeder is van de stempelhengst Jalisco B. In Mic Mac’s pedigree zijn dus de bloedlijnen van de beste Almé-zonen, Galoubet A en Jalisco B, gecombineerd.

Vanaf nu zal de merrie, die half van Will’s trainer en mentor Dietmar Gugler is, onder David Will haar carrière voortzetten. Onder Augustsson won Mic Mac du Tillard al de bronzen teammedaille op het EK in Herning en de Grote Prijzen van Münster, Pforzheim, Treffen en Mannheim.

Bron: Horses / St-Georg.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.