Ga naar hoofdinhoud

Nederland derde bij Nations Cup

Doron Kuipers, hier met Zinius. Foto: Arnd Bronkhorst

Vanmiddag vond de Nations Cup plaats in het Spaanse Gijón. Nadat Nederland gedurende wedstrijd steeds gelijk op bleef gaan met Zwitserland en Canada werd het verschil gemaakt door de laatste ruiters. Met in totaal 20 strafpunten over twee rondes was Nederland goed voor de bronzen plek.

Het team dat Nederland vandaag vertegenwoordigde in Spanje bestond uit Doron Kuipers met Zinius, Roelof Bril met Arlando, Charlotte Verhagen met Abache HL en Sanne Thijssen met, de van haar vader overgenomen, Captain Cooper. In de tweede omloop wisten zowel Doron Kuipers als Sanne Thijssen de balken te laten liggen. Hierdoor maakten ze het verschil en bleven ze Zwitserland en Canada voor.

Engeland wint

Met 16 strafpunten in totaal bleef Groot-Brittannië nipt thuisland Spanje voor. Met drie foutloze rondjes gereden door Tim Stockdale met Fleur de l’Aube, Samuel Hutton met Happydam en Robert Bevis met Courtney Z. Het wegstreep resultaat was beide rondes voor Joe Whitaker met Lola V.

Iets te langzaam

De tijdfout van Eduardo Aznar met Fidux stond Spanje in de weg voor een (gedeelde) eerste positie. In de tweede omloop steeg Spanje flink in het klassement dankzij de nulrondes van Aznar, Gerando Menendez met Cassino DC en Sergio Moya met Arrayan. In de tweede omloop was het wegstreepresultaat voor Armando Trapote met Macao terwijl ze in de eerste omloop nog het beste resultaat neer zetten.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook