Ga naar hoofdinhoud

NHB Deurne sluit vandaag de deuren

Het complex in Deurne, gezien vanuit de lucht. Foto: archief Helicon Opleidingen
Vanavond, een dag na de laatste diploma-uitreiking, sluit Helicon de deuren van de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen (NHB) in Deurne. Dit moment gaat niet onopgemerkt voorbij, want zo’n 700 oud-leerlingen en oud-medewerkers komen naar het complex aan de Bruggensweg om samen herinneringen op te halen en te proosten op de afgelopen 47 jaar hippisch onderwijs in Deurne.

Op verschillende manieren werden oud-leerlingen en oud-medewerkers benaderd voor de reünie. Via social media, e-mail en post, met flyers bij hippische evenementen en posters bij oud-stagebedrijven werd het evenement vanaf januari dit jaar aangekondigd. Er werd massaal gereageerd, zo’n 700 genodigden meldden zich aan voor het weerzien. De reünie heeft een feestelijk karakter. Ab Groen, bestuursvoorzitter van Helicon zegt daarover: “NHB Deurne was 47 jaar lang een unieke plek om te leren en werken. En we hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe eigenaar Libéma daaraan een mooi vervolg gaat geven, als we op 1 augustus 2016 het stokje overdragen.”

Bijna drie jaar geleden, in november 2013, kondigde Helicon aan te stoppen met NHB Deurne. “Een onvoorstelbaar moeilijke, maar ook onvermijdelijke beslissing, die veel teweeg bracht in onze organisatie en daarbuiten,” licht Ab Groen toe, “toch was onze focus in die storm van reacties heel helder: blijven zorgen voor goed onderwijs, zodat de laatste lichting leerlingen NHB vakbekwaam én tevreden verlaat. Dat dat gelukt is, is natuurlijk in de eerste plaats te danken aan de ervaring en de gedrevenheid van het onderwijsteam in Deurne. Daar zijn we heel trots op.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

2 reacties op “NHB Deurne sluit vandaag de deuren

 • Sandra Evers

  Wat mij het meest spijt is dat wij met elkaar Deurne niet hebben kunnen behouden vh Hippisch onderwijs in Nederland .Want gisteren bleek maar weer hoe veel echte vakmensen het centrum heeft voortgebracht door de jaren heen .
  Bedankt organisatie rëonie voor deze onvergetelijke avond als afsluiting vh voortbestaan v NHB DEURNE

 • Ricardo Slooff

  Wederom blijkt dat ervaren praktijk mensen in orginisaties als deze ongelooflijk belangrijk zijn om de boel te laten slagen
  En dat niet alles achter een bureau te bedenken valt
  Steeds groter willen worden is niet altijd beter gaat meestal ten koste vd kwaliteit
  Het is eeuwig zonde dat alle kennis verloren verloren gaat ……
  Niet alles was vroeger beter maar soms ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook