Ga naar hoofdinhoud

Oostenrijk wint finale tweede divisie FEI Nations Cup

Julia Houtzager-Kayser met Sterrehof's Cayetano Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Oostenrijkse team promoveert naar de eerste divisie van de FEI Nations Cup door het winnen van de finale van de tweede divisie op het CSIO5* van Budapest. Net als het Hongaarse team wat op de tweede plaats eindigde mogen ze over acht weken deelnemen aan de finale van de eerste divisie in Barcelona.

Met drie foutloze rondes in de eerste omloop begon het Oostenrijkse team sterk aan de Nations Cup. Julia Houtzager-Kayser, Felix Koller en Max Kühner zetten alle drie de concurrentie op scherp met hun foutloze rondes. Christian Rhomberg moest met Saphyr des Lacs (v. Mr. Blue) twee springfouten laten noteren en werd daarmee het wegstreepresultaat. Ook in de tweede omloop bleef Oostenrijk op nul strafpunten staan door drie foutloze rondes en het wegstreepresultaat (vier strafpunten) van Max Kühner met PSG Final (v. Toulon).

Tweede plaats

Hongarije, Portugal en Tsjechië gingen alle drie met vier strafpunten uit de eerste omloop naar de tweede omloop. Team Hongarije, onder leiding van Chef d’Equipe Istvan Nemeth, wist vervolgens hun goede uitgangspositie te verzilveren door er ‘slechts’ acht strafpunten bij te rijden. De enige foutloze Hongaarse combinatie in de tweede omloop was Gabor Szabo Jr. met Timpex Bolcsesz (v. Timpex Cabale), wat goed genoeg bleek te zijn voor een tweede plek.

Familie Gulliksen

Team Noorwegen, wat voor 75% uit de familie Gulliksen bestond, reed na een matige eerste omloop (9 strafpunten) een veel betere tweede omloop (4 strafpunten) en eindigde hiermee op een derde plek.

Portugal

Portugal ging in de tweede omloop finaal onderuit. Waar ze na de eerste omloop nog op een gedeelde tweede plaats stonden konden ze dit in de tweede omloop niet vasthouden. Met een totaal van maar liefst 20 strafpunten eindigden ze op een vierde plaats.

Andere plaatsen

De vijfde plaats was voor Tsjechië, zesde werd Polen. Griekenland werd zevende en Bulgarije achtste.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook