Ga naar hoofdinhoud

Paardenkrant magazine: De stamboeksuccessen op de Olympische Spelen

Exclusief
De redactie van Paardenkrant-Horses.nl heeft na de Olympische Spelen in Rio de verdiensten van de verschillende stamboeken onder de loep genomen en vergeleken met de voorgaande Spelen. Is het KWPN echt de grootste sportpaardenleverancier?


Voor de Olympische Spelen in Rio wisten de KWPN’ers zich in groten getale te kwalificeren. Op basis van absolute getallen was het KWPN het meeste succesvolle stamboek op de Spelen. De gouden medailles van onder andere Valegro en Big Star droegen bij aan deze status van het KWPN.

Omdat het KWPN het grootste stamboek ter wereld is lijkt het ook niet meer dan logisch dat de KWPN’ers ruim vertegenwoordigd zijn op een evenement van wereldformaat. De redactie heeft uitgezocht of het KWPN ook relatief gezien het meest succesvolle stamboek was. Hierbij is ook de omvang van de populatie meegenomen in de berekeningen.

In de dressuur blijkt het KWPN zowel in de absolute cijfers als in de gewogen cijfers het meest succesvolle stamboek. In het springen echter blijkt dat de Belgische stamboeken het meest succesvol zijn. Op basis van de stamboekomvang staan het SBS en het BWP op de eerste en tweede plaats en vinden we het KWPN pas terug op de zesde plaats.

Verervers
Ook de bloedlijnen van de deelnemende paarden zijn door de redactie onder de loep genomen. Bij de dressuurpaarden zien we dat de hengst De Niro een van de topverervers is. Bij de springhengsten zijn onder andere Cornet Obolensky en For Pleasure goed vertegenwoordigd.

Het hele artikel verschijnt morgen in Paardenkrant-Horses.nl Magazine. Nog geen abonnement? Klik hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook