Paardenmarktcomité opnieuw beroofd

Een flinke strop voor de organisatie van de Paardenmarkt in Vianen: afgelopen week werd er in de opslagloods van het comité ingebroken. Volgens Cees de Kruif van het comité gaat het om een ‘forse inbraak’ en is de loods helemaal leeggehaald. Ongeveer vijf jaar geleden werd de organisatie ook al getroffen door een inbraak.

“Er is grote schade aangericht om binnen te kunnen komen. Ruit kapot en deuren ingetrapt”, vertelt Cees de Kruif aan RTV Utrecht.

Bestelbus

“Dit zijn meerdere mensen geweest, die ’s nachts binnen zijn gekomen. Ze hebben de deuren weten open te krijgen en ik denk dat ze een bestelbusje hebben gebruikt. Die hebben ze binnen gezet en al die materialen ingeladen in de bus, mag ik aannemen. Ze hebben alle tijd gehad in de nacht om alles te onderzoeken en weg te halen.”

Container leeggehaald

De loods stond vol met gereedschap en verlichtingskabels van de organisatie van de Paardenmarkt. “Wij verzorgen de verlichting in de grachten van Vianen tijdens de Paardenmarkt en er zijn een aantal kabels weg. Daarnaast hebben we in een stalen container al ons gereedschap liggen. En de inbrekers hebben de sloten van de container doorgeslepen. En die hele container is leeggehaald.”

Vrijwilligers

Het Paardenmarktcomité vindt het vooral heel erg vervelend. “We zijn allemaal vrijwilligers. Het geeft extra sores. En we zijn teleurgesteld dat we als vrijwilligersorganisatie worden getroffen door een inbraak.”

Bron: RtvUtrecht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.