Ga naar hoofdinhoud

Pénélope Leprevost maakt excuus

"Het spijt me dat ik zo reageerde en te ruw voor mijn paard ben geweest. Ik bied mijn excuses aan", schrijft Pénélope Leprevost op Facebook. De Franse amazone ligt zwaar onder vuur nadat op internet een video verscheen waarin haar reactie op het struikelen van Vagabond de la Pomme te zien is.

Na de struikelpartij op het voorterrein van de Wereldbekerfinale in Gothenburg krabbelde de hengst enkele passen op zijn knieën voor hij weer overeind kon komen. Vervolgens pakte Leprevost haar Vagabond ruw aan.

Leprevost: “De mensen zijn van streek door de beelden op social media van mij en mijn paard Vagabond de la Pomme. Mijn paard draafde ontspannen met z’n hoofd naar beneden toen hij struikelde. Het was behoorlijk angstig en ik dacht echt dat we beide gingen vallen. Ik heb gelijk gecontroleerd of hij niet geblesseerd was en daarna heb ik hem aangepakt. Mijn doel was om hem wakker te schudden, maar niet te hard. Het spijt mij dat ik zo overdreven reageerde, te ruw voor mijn paard ben geweest en bied mijn excuses aan. Ik hecht grote waarde aan het vertrouwen en de samenwerking tussen mij en mijn paarden. Ik heb ook het grootste respect voor hun fysieke en mentale welzijn.”

Gerelateerd:
FEI mengt zich in WB-incident Leprevost
Leprevost onder vuur door gedrag op voorterrein Gothenburg

Bron: Paarden-Horses.nl/Facebook

3 reacties op “Pénélope Leprevost maakt excuus

 • HC

  Aan wie biedt ze haar excuus aan?
  Aan haar paard of aan de mensen die schande spraken van haar gedrag?
  En waar heeft ze spijt van? Van die afstraffing of het feit dat men het haar lastig maakte…..

 • Pj

  Wat een onzin toch weer allemaal. Hij struikelt omdat hij niet wakker is. Ze maakt hem wakker. Er wacht een 1,60 parcours. En dan? Storm glas en water. Maak maar een zin.

 • Cocky van Lith

  Zou ze denken dat ze er zo mee wegkomt?
  Zat zoveel agressie bij het zogenaamde “wakker”schudden….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook