Ga naar hoofdinhoud

Pessoa vroeg in vorm in Florida

De Braziliaan Rodrigo Pessoa verkeert in Wellington al in top vorm. Zo won hij de WEF Challenge Cup en werd hij tweede in de Grand Prix van Donald Trump. Beide prestaties leverde hij met HH Let’s Fly (v. Lordanos), de half broer van de legendarische Shutterfly (v. Silvio I). 

Vorig seizoen was Pessoa’s vorm beduidend minder. “Mijn twee toppaarden, HH Rufus en HH Rebozo, hebben de laatste twee jaar te kampen gehad met blessures en daardoor moest Let’s Fly de kar in zijn eentje trekken. Hij heeft alle zware wedstrijden moeten lopen en dat heeft een beetje zijn tol geëist”, verklaart Pessoa.

Let’s Fly krijgt nu twee weken rust en wordt dan toegewerkt naar nog een paar wedstrijden uit de WEF Challenge Cup en een enkele zwaardere Grand Prix. “Het is altijd een beetje tricky hier met de grote hoeveelheid rubrieken en de hoeveelheid prijzengeld. Je moet er echt op letten dat je je paarden dan niet te veel in gaat zetten”, weet Pessoa. “Ik heb Rebozo en Ashley ook. Zij zijn hier samen met Let’s Fly mijn drie Grand Prix paarden”.

In de eerste ronde van de WEF Challenge Cup eindigde Peter Wylde met Sandor de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) achter Pessoa als tweede. Na een jarenlange periode in Europa keerde de oud-Olympiër enkele maanden geleden vanuit Duitsland terug naar zijn vaderland waar hij opereert vanuit de stallen van Missy Clark en John Brennan. Derde werd de Ier Shane Sweetnam met LLC’s Siri (v. Quite Easy).

Afgelopen zaterdag werd in Wellington ook de ‘Battle of the Sexes’ verreden. De wedstrijd waarin mannen en vrouwen het tegen elkaar opnemen werd voor het vijfde jaar op rij door de vrouwen gewonnen. De wedstrijd werd over drie fases bepaald.

Het vrouwenteam bestond uit Laura Kraut, Margie Engle, Marilyn Little, Maggie Bracco, Nicole Bellissimo, Debbie Stephens, Brianne Goutal, Candice King en Schuyler Riley. Het mannenteam bestond uit Shane Sweetnam, Richie Moloney, Daniel Bluman, Luis Larrazabal, Ramiro Quintana, Steve Schaefer, Darragh Kenny, Alex Granato en Nick Skelton.

De eerste ronde van de wedstrijd was een rubriek op tijd. Deze rubriek werd door de mannen gewonnen. De tweede ronde bestond uit een één-tegen-één wedstrijd van mannen tegen vrouwen, die tegelijkertijd een identiek parcours moesten afleggen. Deze ronde schreven de vrouwen op naam. De derde en laatste ronde was de six-bar. Deze werd uiteindelijk ook door de vrouwen gewonnen, omdat zowel Candice King als Georgina Bloomberg de laatste ronde over 1,80m foutloos aflegdenP. Van de mannen mocht alleen Nick Skelton deelnemen aan de laatste ronde.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses / Worldofshowjumping.com / De Paardenkrant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook