Ga naar hoofdinhoud

Prijzen voor Danielle Houtvast in Ammerzoden

Danielle Houtvast was de sterkste in de Lichte Tour in Ammerzoden vandaag en won ook de derde prijs in de rubriek die gecombineerd werd met de U25. "Danielle stak met kop en schouders boven de rest uit," aldus juryvoorzitter Jacques van der Harst.

“Danielle rijdt echt van achteren uit, en dat geeft een heel mooi beeld dat ze de hele proef kan vasthouden,” verklaart Van der Harst de winnende score van bijna 70%. Met Valladolid (v. Florett As), die ze voor het eerst op wedstrijd uitbracht, was ze bijna drie procent beter dan de nummer twee in de Prix St. Georges. Lisanne der Nederlanden, sinds kort weer actief op wedstrijden met haar door blessures geplaagde Alaska DVB (v. Weltino), reed 66,92% bijeen. “Lisanne reed heel correct, daaraan kun je zien dat ze een amazone is uit de stal van Coby van Baalen,” vertelt Van der Harst. “Netjes proeven rijden is aan haar wel toevertrouwd! Toch miste de combinatie nog de uitstraling en flair van voor de verplichte wedstrijdpauze. Het geheel mag wat krachtiger en elastischer ogen. We weten dat het erin zit, het is nu een kwestie van wedstrijdritme terug krijgen en dan komt hij vast snel weer in zijn oude vorm.” De Prix St. Georges werd gecombineerd met de U25, omdat er in die rubriek maar één start was. Dat was Danielle Houtvast opnieuw, maar ditmaal met Palermo H (v. Kigali). Het duo werd derde en scoorde 66,92%.

Saskia Janssens naar mooie scores in ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar waren er eerste prijzen voor Saskia Janssens en Sylvia Naagen. Janssens reed Lage Eind’s Admiraal LE (v. United) naar 66,14% in de eerste proef, waarmee ze Janny Koks naar de tweede (65,57%) en Jessica Leijser naar de derde plaats (64,57%) verwees. Sylvia Naagen, in de eerste poef nog zesde met een score van 62,57% voor haar optreden met Bijoux-Strona (v. Sunny Boy), herpakte zich in de tweede proef. Die schreef ze met 67,57% op haar naam. Janny Koks werd opnieuw tweede met ZKH Zion (v. Numero Uno). Ditmaal bedroeg de score 67,29%. Voor Saskia Janssens was er nu een derde prijs met 64,14%.

Geen uitschieters in jeugdrubrieken

Bij de Junioren in de Landenproef was Bo Oudhof de beste. Met Colt Sollenburg, voorheen met succes uitgebracht door Fieke Houwen, bracht ze het tot 64%. Het was het juniorendebuut van de pupil van Coby van Baalen. “Je kunt zien dat het een prille combinatie is,” reageert de jury. “De wissels gingen naar een kant nog niet safe bijvoorbeeld. Ik vind het wel een kwaliteitsvol paard en als ze wat beter op elkaar ingespeeld raken, kunnen de scores zeker omhoog.” Ook de Individuele Proef kon worden gereden. Daarin pakte Noa Prijs de overwinning met Michigan (v. Farrington). De inmiddels 21-jarige voormalige Grand Prix-ruin oogde fris en zijn amazone reed een proef met veel controle, die 67,24% opleverde.

Bij de Young Riders gingen de overwinningen naar Gioia van den Corput met Unique Sogno (v. Jazz) en Chiara Prijs met Kingsley Dior (v. Donnerhall). Jury mevrouw José Huberts vertelt: “Chiara reed wat afwachtend maar bleef wel foutloos. Voor kaderscores zou ik wat meer activiteit en afdruk willen zien. Laurie Vervoort, die tweede werd met Chester (v. Tuschinkski), had haar paard eigenlijk het best voor elkaar als je kijkt naar de gedragenheid en geslotenheid. Door een pirouette en een serie die de mist in gingen, pakte ze vandaag naast de winst.”

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook