Ga naar hoofdinhoud

Prima Lichte Tour debuut Kruiniger en Uzzo

Lynne Maas en Eastpoint Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
Het was een mooie dag voor het Subtopdebuut van Charlotte Kruiniger en haar Olympische paard President's Majestic Uzzo (v. Lancet). De elegante bruine liep in Delft naar een prachtige overwinning onder zijn nieuwe amazone. Met 69,56% bleven zij Lynne Maas en Eastpoint (v. Westpoint) nipt voor in de Prix St. Georges.

Uzzo, bijzonder succesvol op het hoogste niveau onder Patrick van der Meer, werd na het EK van vorige zomer verkocht. Kruiniger, leerlinge van Van der Meer, nam de teugels over en startte eerder in het ZZ-Licht. Ook daarin was de nieuwe combinatie succesvol. Vandaag werd de overstap naar de Lichte Tour gemaakt. Met verve, want de 21-jarige amazone liet direct bijna 70% noteren. Dat was nipt meer dan Lynne Maas, die met de pas zevenjarige Eastpoint naar 69,30% reikte. Ook deze combinatie kwam voor het eerst uit in deze klasse. Als derde mocht Carlijn Spaan opstellen, zij het op ruime afstand. Met Begijnhoeve’s Creatzo (v. Johnson) reed zij zich naar 62,98%.

In de Intermédiaire I trok Yoni de Vette de overwinning naar zich toe. Met Alonso (v. Olivi) scoorde ze 66,97%. Jolanda Schoenmaker mocht als tweede opstellen. Haar optreden met Tiptop (v. Métall) werd beloond met 66,38%, en dat was net 5 punten meer dan de score van Anais Tsakonis en HVA Wassilis (v. Monteverdi).

Kwantiteit en kwaliteit in ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar was niet alleen de hoeveelheid deelnemers imposant, er kwamen er maar liefst 30 aan de start,  ook met de kwaliteit zat het wel goed. Danielle van Mierlo boekte een zege met Custom zadels Dayano (v. Jazz). Ze liet een mooie score van 71,64% noteren. Electra, eveneens een nazaat van Jazz, werd onder Lynne Maas tweede. De pas zevenjarige merrie, vorige maand nog goed voor zilver op het KNHS-kampioenschap in het Z2, kwam tot 68,93%. Anouk Claassens werd op gepaste afstand derde. Ze kreeg 64,50% voor haar proef met Ilfas Vinny (v. Nobility). In de tweede proef reed Van Mierlo niet mee en ging de zege overtuigend naar Maas. Ze behaalde hier zelfs 71,43%. Lotte van Engelen, in de eerste proef nog vierde, klom op naar plaats twee met een score van 66,64%. Carmen Mulrain werd derde. Haar Tropical Elino (v. Paddox) bracht het tot 66,14%.

Midden en Zware Tour

Laurens van Lieren won de gecombineerde rubriek U25 en Intermédiaire II. Northside Zingar (v. Gribaldi) liep een keurige proef en kreeg daarvoor net geen 70%. Dat was ruimschoots beter dan Elisabeth Geluk, die de U25 reed met Samaranch (v. Krack C). Zij scoorde 64,30$ en werd daarmee tweede.

Van Lieren reed zich ook in de Grand Prix in de prijzen. Hij werd daar derde met een totaal van 63,70% met de Ferro-zoon Vonkenstein. De rubriek werd gewonnen door Kim Schmid met Pharmahorse Theodoor (v. Métall). De schimmel, die een heel mooie passage liet zien, scoorde 68,60%. Annemarie Brouwer reed de merrie Binoeska Sb (v. Tuschinksi) naar 64,65% en pakte daarmee het rode lint.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook