Rotterdammer verdacht van oplichting prins van Dubai

Een 37-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht de kroonprins van Dubai te hebben opgelicht. Dagblad BN De Stem schreef vanmorgen dat hij 129.000 euro zou hebben opgestreken voor de verkoop van vijf sportpaarden, die helemaal niet van hem waren.

Twee jaar geleden kocht kroonprins Sheikh Hamdan in Nederland bij een stal in Limburg sportpaarden en liet 129.000 euro overmaken. Het geld kwam niet aan bij stal die de paarden leverde, maar bij de Rotterdammer Ronald M. M. was er in geslaagd zijn rekeningnummer te vermelden op de factuur van de Limburgse stal.

Limburgse stal

Omdat de Limburgse stal het geld niet ontving, kreeg Sheikh Hamdan zijn paarden niet. Voor beide partijen een hard gelag: het bedrijf zou door de oplichtingstruc voor 57.000 euro de boot in zijn gegaan omdat de paarden niet naar het Midden-Oosten gingen. De paarden moesten door getraind worden en later werden ze alsnog verkocht, op een paard na.

Ronald M. ontkent

Ronald M. ontkende gisteren in de rechtbank dat hij zelf achter de fraude zat. Het zouden bekenden van hem zijn geweest, die hem een handje wilden helpen bij het opstarten van zijn nieuwe bedrijfje, aldus het bericht in De Stem.

OM eist twee jaar

Het OM denkt dat M. achter de oplichtingstruc zit, en eist een celstraf van twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk. M. zou ook nog twee andere oplichtingszaken op zijn naam hebben.

Lees het volledige bericht van BN De Stem op Blendle.

Bron BN De Stem

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.