Ruzie over ruil paard tegen zadels loopt uit de hand

Foto Lonneke Ruesink

Van ruilen komt huilen. Of in dit geval: ruzie en een boete. De rechtbank in Assen heeft een 67-jarige man uit Gasteren een voorwaardelijke boete van 400 euro opgelegd voor mishandeling. De man had eerder met het slachtoffer een partij zadels geruild tegen een paard. Bij de zadels zouden onderdelen ontbreken. Dat was de oorzaak van een langlopend conflict.

De man uit Gasteren werd door het slachtoffer voor al lange tijd voor ‘paardendief’ uitgemaakt. Toen dit in mei 2016 op een terras in Gieterveen wederom gebeurde, sloeg en duwde de man hem. Volgens eigen zeggen omdat hij ‘er hartstikke flauw van was’. Het slachtoffer kwam tegen een terrasafscheiding aan en liep verwondingen op aan oor en arm.

Bron: RTV Drenthe

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.