Ga naar hoofdinhoud

Schröder en Houtzager naar wereldbekerfinale

Marc Houtzager met Sterrehof's Uppity. Foto Yvonne Termeer
De Nederlandse topruiters Gerco Schröder en Marc Houtzager hebben zich officieel geplaatst voor de wereldbekerfinale in het Zweedse Gotenburg. Op Indoor Brabant plaatste beide ruiters zich voor de barrage van de laatste kwalificatiewedstrijd, waarmee Schröder zich definitief plaatste.

Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten liepen jammerlijk de directe kwalificatie voor de finale mis. De Nederlanders plaatsten zich afgelopen zondag niet voor de barrage en verdienden zo geen extra punten. Voor Dubbeldam is er nog hoop: met 35 punten staat hij op plaats 21. De beste achttien combinaties worden afgevaardigd, waarvan Edwina Tops-Alexander vanwege haar Australische identiteit niet meegeteld wordt. Voor Maikel van der Vleuten zat er niet meer in dan een 23ste plaats in de eindstand van de West-Europese League.

Gerco Schröder zei na afloop van de wedstrijd nog niet zeker te weten met welk paard hij naar de wereldbeker finale wil gaan. “Waarschijnlijk kies ik voor New Orleans kies. London gaat mee naar Doha en zoals het er nu uitziet wordt het een heel druk seizoen met wedstrijden in de Global Champions Tour en in de landenwedstrijden. Binnenkort zal er overleg zijn met Rob Ehrens om een programma op te gaan stellen”, aldus Gerco, die aangaf zich volledig op de paarden en op de wedstrijden te kunnen concentreren. “Het constant goede prestaties afleveren bezorgt mij een heel goed gevoel!”.

Voor Marc Houzager zal de wereldbeker finale in Gothenburg de eerste zijn in zijn carrière. “Ik heb in het verleden echt wel mijn best gedaan om me te plaatsen, maar het is me nooit gelukt. Ik had nu uitzicht op plaatsing en daarom heb ik vandaag Uppity gestart. Dat is een snel paard en die kan ik dan mooi in de openingswedstrijd aan de start brengen. Sterrehof’s Tamino is dan het paard waarmee ik van start ga in de twee andere wedstrijden. Voor Uppity was dit de eerste keer dat hij een zo zware wedstrijd heeft gelopen en hij heeft me positief verrast. In de barrage ben ik er voor gegaan, tot we dat foutje kregen op de insprong van de dubbel. Toch had ik het mooi gevonden wanneer het barrageparcours iets creatiever was gebouwd. Nu kon je alleen maar heel hard van de start naar de finish rijden, zonder dat je ergens binnendoor kon of juist buitenom moest rijden”, aldus Houtzager, die ook nog even memoreerde dat hij in alle Grand Prix’s waarin het in 2013 van start is gegaan steeds geplaatst is geweest.

Klik hier voor de videoregistratie.

Bron: Horses / KNHS

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.