Ga naar hoofdinhoud

Springruiters verbaasd over beslissing CAS

WEG: Springfinale Abd. al Sharbatly (FEI/Houghton)
De International Jumping Riders Club (IJRC) heeft met grote verbazing gereageerd op de beslissing van het CAS (Court of Arbitration in Sport) om de straffen van de springruiters Khaled al Eid en Abdullah al Sharbatly te verlagen. Door de omstreden beslissing van het CAS kunnen beide Saudiërs deelnemen aan de Olympische Spelen.

De paarden van Al Eid (brons op de Olympische Spelen van Sydney) en Sharbatly (zilver op de WEG in Kentucky) hadden de pijnstiller en ontstekingsremmer butazolidine in hun bloed toen zij werden gecontroleerd op concoursen in Arabië. De IJRC is niet blij met de strafvermindering voor beide springruiters. “Voorgaande vergelijkbare gevallen zijn anders behandeld en zwaarder bestraft dan deze twee gevallen. We doen een beroep op het CAS om over vergelijkbare gevallen dezelfde beslissingen te nemen, dat is in het belang van de geloofwaardigheid van onze sport”, aldus de verklaring van de IJRC.

Bron: Horses / De Paardenkrant

2 reacties op “Springruiters verbaasd over beslissing CAS

  • Nicole

    Heel jammer, waarom krijgt hij de kans niet? Om iemand die in vorm in bij voorbaat al de kans te ontnemen vind ik heel stom. Albert is een “kont apart” maar wel een positieve “kont apart”! Krijg het gevoel dat er naar sommige eigenaren al toezeggingen zijn gedaan die ze niet meer terug kunnen draaien. Want waarom neem je anders een jaar van te voren al mensen mee naar London om te laten zien waar “hun paarden” straks gaan presteren…..Maar het is nu eenmaal zo dat je met het sterkste team moet gaan! Dus Albert hoort gewoon een wild card te krijgen voor Rotterdam en als hij bij de beste presterende Nederlandse combinaties zit, geselecteerd te worden voor Aken! AMEN

  • Icarus

    kwestie van geld… money makes the world go round !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.