Ga naar hoofdinhoud

Ticket Badminton voor Lucinda Greens dochter

Lissa Green, de dochter van zesvoudig Badmintonwinnares Lucinda Green, mag van start op de Badminton Horse Trials volgende maand. Het is de eerste keer dat Lissa meedoet aan het prestigieuze evenement en ze zal aan de start verschijnen met Malin Head Clover.

De 28-jarige amazone rijdt de vijftienjarige Amiro-zoon sinds 2014 en een van de hoogtepunten van de carrière van het tweetal is de achtste plaats op de CCI3* Strzegom in Polen vorig jaar.

Voetstappen

Het was niet altijd de bedoeling van Lissa om in haar moeders voetstappen te treden, maar sinds ze in 2012 als toeschouwer in Londen was op de Olympische Spelen is ze van gedachten veranderd. In eerste instantie stond de dochter van Lucinda op de twaalfde plaats op de wachtlijst, maar vandaag kreeg ze een telefoontje van de organisatie dat ze mee mag doen.

Record

Lucinda Green heeft de Badminton Trials zes keer gewonnen met zes verschillende paarden en dat is een record. De eerste overwinning was in 1973 met Be Fair, daarna volgde overwinningen in 1976 (Wide Awake), 1977 (George), 1979 (Killaire), 1983 (Regal Realm) en 1984 (Beagle Bay).

Bron: Horseandhound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook