Ga naar hoofdinhoud

Trekpaarden komen in actie tijdens 17e Bietentocht

Bietentocht
19 oktober start de zeventiende editie van de Bietentocht in Wilhelminadorp. Tijdens dit spektakel wanen de vele toeschouwers langs de route zich even in vroegere tijden, wanneer zij de snuivende paarden zien werken om de oude schepen met stoere schippers en traditioneel geklede bemanning voort te trekken door het water. Stichting De Zeeuwse Beurtvaart organiseert deze tocht om de herinnering levend te houden aan de Zeeuwse Beurtvaart en in het bijzonder aan de Bietencampagnes.

Op zondag 18 oktober is de opwarmer van deze tocht. Zo’n dertig traditionele platbodems worden vanaf de sluis Goese Sas met een span sterke trekpaarden door het kanaal ‘gejaagd’ naar Wilhelminadorp. Na Wilhelminadorp varen de schepen op eigen kracht verder naar de haven van Goes. Daar kan iedereen de vaak meer dan honderd jaar oude vaartuigen van dichtbij bekijken en de sfeer proeven van de Zeeuwse beurtvaart.

Maandag 19 oktober start de vierdaagse tocht en varen de schepen naar Yerseke, dinsdag via Colijnsplaat naar Zierikzee, woensdag naar De Heen en op donderdag is het slot van deze tocht in Willemstad.

Bron: Horses/Bietentocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.