Ga naar hoofdinhoud

Unique en Sharbatly pakken Wereldbeker Riyadh

Abdullah Al Sharbatly. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het enige vijfsterren concours dat Saoedi-Arabië rijk is, won de Saoedische springruiter Abdullah Al Sharbatly de Wereldbekerkwalificatie met Indoctro-zoon Unique. De top van de Arabische springsport kwam aan start op het King Abdullah Show Jumping Festival en de Qatari Bassem Hassan Mohammed en sjeik Ali Bin Khalid Al Thani eindigden op de respectievelijk tweede en derde plaats.

De voorheen door Nick Skelton en Cian O’Connor gereden Unique verkeerde in topvorm in Riyadh en won onder Sharbatly 74.250 Amerikaanse dollar. “Unique sprong fantastisch vandaag! Hij is zo extreem voorzichtig en gaf echt alles”, aldus Sharbatly, die de dertienjarige KWPN’er normaal als tweede paard heeft. Zijn eerste paard Andrea – voorheen onder Gert-Jan Bruggink – werd vierde onder gelegenheidsruiter Emanuele Gaudiano. “Emanuele is een goede vriend van mij en ik had hem beloofd dat hij twee paarden van mij mocht rijden als hij naar dit concours kwam. Zodoende reed hij Andrea en Sacramento”, vertelt Sharbatly. Gaudiano won direct proeven met de bijzondere Andrea en voorheen door Wout-Jan van der Schans gereden Sacramento.

Het tweede geld – 45.000 dollar – was voor topruiter Bassem Hassan Mohammed met springkanon Victoria (v. Tangelo van de Zuuthoeve), waarmee hij eerder een Global Champions Tour-editie op naam schreef. De altijd sterk rijdende sjeik Al Thani had zijn nieuwe troef First Devision (v. Andiamo) – voorheen onder Yuri Mansur Guerios – gezadeld en werd derde. De vierde plek was dus voor Italiaan Gaudiano en vijfde werd de Egyptenaar Mohammed Talaat met Connaught.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook