Ga naar hoofdinhoud

Ustina Sitte verkocht naar Ludo Philippaerts

Al enige tijd probeerde Ludo Philipparets de Clinton-nakomeling Ustina Sitte in handen te krijgen en nu is het hem gelukt. De familie Boudrenghien heeft de merrie, die de laatste jaren succesvol werd uitgebracht door Dirk Demeersman, naar hem verkocht.

Ludo Philippaerts is enthousiast over de merrie. “Ustina is volgens mij een paard met veel potentieel. Daar hebben we het laatste nog niet van gezien. Ik probeer haar al een jaar te kopen. Gisteren hebben we de deal beklonken. Begin december in het Poolse Poznan, op haar laatste wedstrijd met Dirk, stond ze nog drie dagen in de topvijf. Vorige zomer heeft ze weinig gesprongen vanwege de combinatie met embryotransplantatie. Eén ding is zeker. Ik zal haar nog uitsluitend voor de sport gebruiken. Wie haar zal rijden, heb ik nog niet uitgemaakt”.

Demeersman werd eerder aangesteld tot Belgisch bondscoach en legt nu de focus op deze taak. Wel heeft hij de zoon van Ustina Sitte (mV. Darco), de sBs-hengst Baltik Sitte (v. Ogano Sitte), nog op stal staan. De merrie zelf komt uit de Parco-nakomeling Riviera Sitte, die tevens op Grand Prix-niveau werd uitgebracht. Deze merrie is een halfzus van Grand Prix-winnaar LB Callas Sitte Z en voormalig wereldkampioen bij de zevenjarigen Sea Coast Atlantic. Daarnaast is de merrie verwant aan de hengsten Ogano Sitte en Ugano Sitte, die tevens allen in verdere generaties afstammen van het Olympische paard Gute Sitte, die onder het zadel van Eric Wauters teambrons in Montreal won.

Bekijk hieronder een filmpje van Ustina Sitte en Dirk Demeersman:

Bron: Galop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.