Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten tweede in 1,45m

Maikel van der Vleuten, VDL Groep Eureka
Foto De Paardenkrant

Vanmiddag eindigde Maikel van der Vleuten op de tweede plek in het 1,45m in Al Shaqab. Hij zadelde hiervoor VDL Groep Eureka (v. Chin Chin). De overwinning ging naar de Fransman Patrice Delaveau met Ornella Mail HDC (v. Lando). Penelope Leprevost werd derde.

Van der Vleuten reed een razendsnelle ronde met Eureka en finishte in 43,25 seconden. Het was een close-call, maar toch kon Van der Vleuten niet aan Delaveau’s tijd komen. De Fransman ging in 43,16 seconden over de finish van de barrage. Op ruime afstand volgde Leprevost met Flora de Mariposa (v. For Pleasure). De Françaises finishte in 46,48 seconden.

Maar liefst vier Nederlanders wisten zich te plaatsen voor de barrage. Behalve Van der Vleuten, waren dat Harrie Smolders, Gerco Schröder en Jur Vrieling. De vijfde Nederlander Marc Houtzager kwam niet aan de start in de 1,45m-rubriek. Harrie Smolders liep in de barrage tegen vier strafpunten aan, maar stuurde Exquis Powerfee (v. Fedor) dankzij een snelle tijd toch naar plaats zeven. Gerco Schröder kreeg met Vicky Gold (v. Andiamo) eveneens vier strafpunten en werd negende.

Jur Vrieling had vette pech met Sissi van Schuttershof (v. Nabab de Reve). Hij kwam met de volle zus van Kashmir van Schuttershof in de barrage als eerste aan de start. Toen hij van de tweede hindernis terugdraaide naar hindernis drie bleek dat de parcourshulpen de barrage nog niet helemaal kenden. Twee bodemspecialisten stonden achter de derde hindernis en wisten (met veel kabaal) net op tijd weg te komen voordat Vrieling en Sissi de hindernis sprongen. Logischerwijs was de concentratie bij de combinatie even verdwenen, waardoor de balk viel.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook