Ga naar hoofdinhoud

Vienna Eagles dankzij Belgisch duo naar winst in Monaco

Roger-Yves Bost met Pegase du Murier Foto: LGCT-Stefano Grasso
Team Vienna Eagles won zojuist de Global Champions League wedstrijd in Monaco. Individueel werd Roger Yves Bost de winnaar. 'Bosty' vloog als een kamikaze met Pegase du Murier door het parcours en zorgde daarmee dat zijn team, de Shanghai Swans vandaag als tweede eindigde.

Vóór de wedstrijd vandaag begon, stond team Vienna Eagles op een dertiende plaats. Gregory Wathelet reed met Eldorado van het Vijverhof twee keer foutloos naar de derde plaats. Teamgenoot Niels Bruynseels kreeg met Cas de Liberte alleen in de tweede ronde één tijdfoutje aan de broek en werd individueel vijfde. Met deze prachtresultaten bracht het Belgische duo de Vienna Eagles naar de overwinning. In de ranking stijgt het team van de dertiende naar de tiende plaats.

Max Kühner uit Oostenrijk werd met Electric Touch tweede in het individuele klassement. De vierde plaats was voor de Braziliaan Yuri Mansur met KWPN-er Babylotte.

Team ranking

Ook de Shanghai Swans stonden niet erg hoog voor de aflevering van de league van vanavond. Maar dankzij Bost en zijn collega’s, Jessica Springsteen en Daniel Deusser, stijgt ook dit team flink op de ranglijst.

Team Valkenswaard United stond en staat in de ranking soeverein bovenaan, nog steeds gevolgd door de Hamburg Diamonds en de St. Tropez Pirates op de derde plaats. De volgende wedstrijd in de League is volgend weekend in Parijs.

Grand prix vanavond

De teamwedstrijd was tevens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco om 20:30 vanavond. De Nederlanders Erik van der Vleuten en Leopold van Asten hebben zich daarvoor ook gekwalificeerd. Die wedstrijd is live te volgen via de livestream.

 

Klik hier voor de uitslag van de teamwedstrijd.

Klik hier voor de uitslag van de individuele wedstrijd.

Klik hier voor de actuele team ranking in de Global Champions League.

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Eén reactie op “Vienna Eagles dankzij Belgisch duo naar winst in Monaco

  • marcel dufour

    Ruim alvast maar een plaatsje in voor Erik v/d Vleuten want die gaat ongestoord verder en zal een van de steunpilaren van het team worden.
    Ik kijk dit met plezier en grote tevredenheid toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.