Ga naar hoofdinhoud

Vijftien hengsten goedgekeurd op Z-keuring in Deauville

Nippon van de Donkhoeve Z (Cardento x Heartbreaker)

Afgelopen weekend werden vijftien hengsten goedgekeurd op de Z-hengstenkeuring in Deauville. 53 hengsten werden voorgesteld en daarmee was de deelname hoger dan voorgaande jaren bij de 'Z-On-Tour'-hengstenkeuring. Zelfs Belgen reden met hun hengsten naar de Franse badplaats om daar beoordeeld te worden. 

Dat lijkt wat omslachtig want Zangersheide organiseert over enkele weken haar voorjaarskeuring in Lanaken. Misschien dachten de inzenders dat de jury – bestaande uit de Fransman Eric Levallois, de Duitser Heinz Meyer en de Belg Luc Tilleman – in Frankrijk wat milder gestemd was?

In vergelijking met vorig jaar werd er ruim goedgekeurd, want twintig hengsten mochten voor een tweede keer vrijspringen terugkomen en daarvan werden er vijftien tot de fokkerij toegelaten. Volgens Heinz Meyer hadden al die hengsten dat verdiend: “We zijn hier niet milder dan in Lanaken. De kwaliteit van de hengsten was goed en er zitten enkele zeer interessant gefokte hengsten tussen.”

Zo werden onder andere een hengst uit de stam van Narcotique de Muze II (v. Darco), een zoon van  Casario II(v. Caretino) uit de moeder van Lacrimoso HDC en een broer van L’Arc de Triomphe toegevoegd aan de Z-fokkerij. Diamant de Semilly was met drie goedgekeurde zonen topleverancier en drie hengsten uit de stal van Gustaaf Quintelier, Stoeterij De Donkhoeve, mogen Z-merries gaan dekken. Het gaat om Novio van de Donkhoeve (v. Bisquet Balou C), Nanking van de Donkhoeve (v. Houston) en Nippon van de Donkhoeve (v. Cardento). Novio en Nippon zijn kleinzonen van Utopia van de Donkhoeve (v. Robin II Z), die op Grand Prix-niveau sprong met Pieter Devos.

De volgende hengsten werden goedgekeurd:

cat.nr 1. No Limit de la Pomme

cat.nr 3. Hermes de Fremis

cat.nr 4. Novio van de Donkhoeve

cat.nr 6. Derby du Bary

cat.nr 8. Nanking van de Donkhoeve

cat.nr 11. Da Vinci DC

cat.nr 16. Darko Rose des Vent Z

cat.nr 17. Dingo Louvo

cat.nr 21. Nippon van de Donkhoeve

cat.nr 29. Cascrimoso

cat.nr 33. Congo du Gast

cat.nr 34. Cyr de Belle Vue

cat.nr 40. Coupd’ Coeur d’Euskadi

cat.nr 46. Qidimieux Boimargot Z

cat.nr 47. Corrado du Moulin

3 reacties op “Vijftien hengsten goedgekeurd op Z-keuring in Deauville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook