Ga naar hoofdinhoud

Voormalige HK-commissie Haflingers sluit splitsing niet uit

Haflinger
Voor het eerst sinds Wim Grevers, John Aarts en voorzitter Jan Oonk hun functie bij de KVTH als hengstenkeuringscommissie voor de Haflingers een maand geleden neerlegden, geeft het drietal vandaag in De Paardenkrant uitgebreid tekst en uitleg over hun zwaarwegende beslissing. Of er een oplossing kan komen voor de ontstane situatie zal de komende maanden moeten blijken. Er was een onwerkbare situatie ontstaan doordat hun vertrouwen in een deel van het Dagelijks Bestuur (DB) tot een minimum was gedaald.

“Wij zijn als voormalige hengstenjuryleden inmiddels vervangen en kunnen ook niet terugkeren, maar dat wil niet zeggen dat wij ons niet blijven inzetten voor onze Haflinger”, aldus Jan Oonk, voorzitter van de voormalige hengstenjury. “De huidige hoofdbestuursleden van de Haflinger zijn in de minderheid en krijgen geen voet aan de grond. De komende afdelingsvergaderingen zijn van cruciaal belang. Willen de leden op deze manier verder? De afdelingen zullen zich moeten laten horen en vooral de leden.”

“Het huidige DB zal moeten opstappen, omdat het zijn verantwoordelijkheid niet neemt. Er zal een structuur moeten ontstaan binnen de KVTH waarin elke poot – Haflingers en trekpaarden – beslist over zijn eigen problematiek. Lukt dit niet, dan is een afsplitsing wellicht dichtbij.

Lees het uitgebreide interview vandaag in De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.