Ga naar hoofdinhoud

Wallonië stimuleert gebruik trekpaarden

Waalse gemeenten moeten meer gebruik maken van trekpaarden. Minister van Landbouw Carlo Di Antonio heeft daartoe een oproep gelanceerd. Trekpaarden kunnen ingezet worden bij verschillende taken zoals huisvuilophaling, het maaien van grasbermen, het besproeien van planten, het vervoer van personen, enz. Di Antonio wil daar 10.000 euro voor vrijmaken.

De oproep is in eerste plaats gericht aan landelijke en semi-landelijke gemeenten. Di Antonio baseert zijn pleidooi op ervaringen in de provincie Luxemburg in 2009, waar een experiment met trekpaarden volgens hem onder meer aangetoond heeft dat het inzetten van trekpaarden financieel interessant kan zijn terwijl het werk toch op een efficiënte manier gebeurt.

Gemeenten die trekpaarden inzetten kunnen tot 10.000 euro krijgen als ze voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten de gemeenten opleidingen verzorgen en moeten ze het paard op een correcte manier verzorgen en huisvesten. Paarden moeten ook minstens drie jaar ten dienste staan van projecten die het algemeen belang dienen.

Bron: Horses/ Vilt

 

2 reacties op “Wallonië stimuleert gebruik trekpaarden

  • Tineke

    Zeer goed initiatief! Maar start dan ook eindelijk eens een campagne voor behoud van de staart bij het verder zo mooie trekpaard. Als ik telkens weer die foto’s van die staartloze paarden zie heb ik soms wel eens het gevoel dat ik de enige ben die er zo over denk……

  • Meta van Oosten-Nieuwenhuyzen

    @ Tineke
    In dit geval is het de keuze van Horses.nl om een staartloos trekpaard te plaatsen bij het artikel…
    Als je namelijk klikt op Bron:Horses/Vilt (onderaan het artikel) dan zie je een foto van 2 prachtige paarden MET staart…hoopvol dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.