Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Conor Drain werpt blik sportief vooruit

Net na het winnen van de Grote Prijs van Haaksbergen staat zijn vizier niet meteen op de toekomst gericht. Toch heeft de jonge Ier Conor Drain steeds de juiste keuze in zijn carrière gemaakt. Als talentvolle Ierse jeugdruiter kwam hij na een EK bij de junioren naar Nederland. En daar bevindt de 23-jarige springruiter zich nog altijd. Nu de bevestiging op twee- en driesterrenniveau zich steeds vaker aandient, wordt de hoop op meer succes groter. “Misschien kan ik over een aantal jaar ook wel op vier- of vijfsterrenniveau mee.”

Met een stel gevestigde talenten en een aanstormende garde jongelingen hoopt de Ier, die nu samen met zijn vriendin een stal in Lattrop runt, zich straks vanaf een nieuwe locatie steviger in de top te vestigen. “Als alles op schema loopt, kunnen we vanaf september onze intrek in Zenderen nemen. Ik kijk daar in ieder geval heel erg naar uit.” Meer hierover is te lezen in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Stoeterij Broere slaat andere weg in

Dressuuramazone Kirsten Beckers heeft na vijftien jaar trouwe dienst enkele weken geleden afscheid genomen van Stoeterij Broere in Alblasserdam. Nadat Anne Broere vorig jaar directeur van het bedrijf werd en zijn ouders terugtraden, werd besloten een andere koers te varen, waarbij de topsport geen deel meer zal uitmaken van het bedrijf. Daardoor scheiden ook de wegen van Broere en Beckers, die wel een topsportcarrière ambieert. Hoewel Broere en Beckers in goed overleg uit elkaar zijn gegaan, was het vertrek bij de stoeterij voor Beckers wel even slikken.

Rieky Young met flinke pijn naar titel NK reining

Met tien concurrenten moest Rieky Young afgelopen zaterdag in Schijndel afrekenen in het NK reining. Deze uitdaging ging de Vorstenbossche aan met haar nieuwe paard Frozen Tropical (v. Frozen Sailor), die zij slechts enkele weken onder het zadel heeft. De missie slaagde en Young prolongeerde, ondanks flinke pijn door een gekneusde nier, haar titel.

Iveniz Texel lot uit loterij voor Robin van Lierop

“Vanaf het eerste moment dat ik haar zag, was ze voor mij al bijzonder”, vertelt Robin van Lierop, de trotse mede-eigenaar van Iveniz Texel (v. Negro). De merrie uit de fokkerij van Wim van der Linde – destijds door haar huidige eigenaren aangekocht op de Prinsjesdagveiling – was de blikvanger op de stamboekkeuring zaterdag in Wamel. Ze verdiende maar liefst 90 punten voor zowel exterieur als beweging.

Isabell Werth zweert bij Strunk-paarden

Dressuurpaarden die tot de buiten-categorie behoren zijn zeldzaam. Heel zeldzaam. Er één fokken blijft voor veel fokkers een droom. Niet voor de familie Strunk uit het Westfaalse Bochum. Zij fokten twee absolute toppers met Bella Rose en Emilio. Hun geheim: “Een goede stammoeder en een beetje geluk.” Dat beetje geluk zit ‘m in de goede band met topamazone Isabell Werth.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook