Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Veiling geeft waarde aan WK Ermelo

De verrassing zat ‘m niet in de kampioenen. De Deense titelverdedigers Fiontini en Sezuan maakten op het WK voor jonge dressuurpaarden opnieuw korte metten met hun leeftijdsgenoten. Alle ogen waren natuurlijk gericht op de organisatie van dit gloednieuwe evenement op het Nationaal Hippisch Centrum.

En op de veiling die onderdeel uitmaakte van de strategie om een commercieel aantrekkelijk publiek uit de hele wereld naar Nederland te halen. Lees alles over het WK en de veiling in volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Heijkoop: ‘Alles wordt makkelijker voor Badari’

In juni debuteerde Daniëlle Heijkoop met Badari (v. Gribaldi) in de Grand Prix, na een zeer succesvolle periode in de Lichte Tour. Hun debuut werd beloond met ruim 70%. Op het NK, dat daarna volgde, kwam de score uit op 71% en afgelopen zondag op de Subtopwedstrijd in Delft steeg het percentage nog verder door naar een fraaie 73,60%. “Het harde werken wordt beloond”, reageert Heijkoop blij, die ook met haar nieuwste Gribaldi-troef Baldi de overwinning in de Lichte Tour pakte.

Zelf opgeleide paarden heersen op Eventing Emmeloord

De opleiding van de paarden in eigen hand houden, dat werpt vruchten af zo bleek afgelopen weekend op Eventing Emmeloord. De Duitse Vanessa Bölting was daarbij superieur door met Quilotta W de CIC2* te winnen en tweede te worden met de zelfgefokte Carlson in de éénster. Ze leidde beide paarden zelf op. De beste Nederlandse prestatie kwam op naam van Sanne de Jong met haar eigengefokte en zelf opgeleide talent Enjoy.

CK Norg: Topkwaliteit bij oudere tuigpaardmerries

Op de Centrale Keuring van de regio Noord kwamen de opvallendste tuigpaardenpaarden niet uit de koninginnenrubriek voor driejarigen of de veulenrubriek. Het waren de oudere merries en de tweejarigen die het meeste konden bekoren. Met aan kop de fantastische merrie Gesiena (v. Atleet) van Jurjen van der Velde. Vader en zoon Atleet en Eebert maakten indruk met hun nafok.

Drievoudig kampioene Zytske is ‘helemaal af’

Fokvereniging It Fryske Greidhynder kent in de negenjarige Zytske ût de Grachten (Andries x Teunis) al jaren een prachtig kopnummer. De model- en sportmerrie van Jos Glas uit Goutum was afgelopen zaterdag op de fokdag in Drachten opnieuw – voor de derde keer – niet te verslaan in haar fokgebied, maar de jongere garde lonkt wel steeds meer naar het kampioenslint. De kwaliteit op de 65e fokdag van It Fryske Greidhynder was goed, met hier en daar een mooie positieve uitschieter.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook