Zes gewonden door losgebroken paarden op folkloristische Burghse Dag

Foto: Rick Helmink

Door het losbreken van twee paarden op de folkloristische Burghse Dag in Burgh Haamstede zijn zes mensen gewond geraakt. Omroep Zeeland meldt dat drie gewonden naar het ziekenhuis zijn gebracht, waarvan één zwaargewond is. Drie lichtgewonden zijn behandeld bij de Huisartsenpost.

Vermoedelijk gingen de paarden er vandoor toen ze werden ingespannen, maar de reden hiervoor is nog niet duidelijk. Na het ongeval konden de paarden snel weer worden gevangen.

Het vervolg van de paardendemonstratie op de Hoge Burgh is afgelast, de overige activiteiten gaan wel door.

Bron: Omroep Zeeland

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Zes gewonden door losgebroken paarden op folkloristische Burghse Dag
 1. 1

  Het waren 2 trekpaarden. Snap niet hoe die onzin over friezen is ontstaan. Waren er zelf bij toen het gebeurde. De paarden hadden een vliegend tapijt achter zich en raasden door het publiek heen. 7 gewonden, waarvan 3 zwaar. Het was verschrikkelijk. Gelukkig was er genoeg EHBO en waren de politie en ambulance snel ter plekke.
  Noot van de redactie: Aanvankelijk werd bekend gemaakt dat het om Friese paarden ging. Dit is later hersteld.

 2. 2

  Ja we vragen er steeds meer om ,dat dit gebeurd.
  Wij als mens maken er een zooitje van,en denken dat paarden alles aan kunnen. Vlaggen,keiharde muziek in veel gevallen,stunts uithalen.
  Ik heb het in het algemeen ,en we weten als een paard gaat loopt of op hol slaat,kan weinig dit stoppen.

  Met springen nationaal ,als er een foutloos is ,komt me toch een hard dreuntje uit de boxen niet normaal.
  Mijn inziens en we hebben het vlug over dierwelzijn,moet dit ook maar weer naar een normaal niveau.Verder het klappen bij elke sprong absurt.Denk eens aan de dieren,die komen niet uit een discotheek.In elk geval sterkte en beterschap voor de betrokkenen.