Ga naar hoofdinhoud

Zorgtopman Guus de J. kocht paarden met geld van gehandicapten

De Limburgse ondernemer Guus de J. wordt er door justitie van verdacht miljoenen euro’s die bedoeld waren voor gehandicapten achterovergedrukt te hebben. Hij zou het geld uitgegeven hebben aan onder andere paarden, kunst en onroerend goed.


Vanaf vandaag staan De J. en zijn geliefde voor de rechter in Roermond. De J. zou miljoenen aan AWBZ-gelden, bedoeld voor de gehandicapte cliënten van De J.’s Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) gebruikt hebben om zijn luxeleven te betalen. Zelfs de huur van zijn villa en de hobby van zijn dochter zouden betaald zijn met het geld wat oorspronkelijk bedoeld was voor de gehandicapten.

Paarden

Hij zou namens de SGL 22.000 euro hebben overgemaakt naar een manegehouder in Thull. Officieel was dit om de kosten te betalen voor de paarden waar de patiënten van zijn stichting gebruik van maakten, maar De J. zou met dat bedrag een paard voor privégebruik hebben gekocht van de manege.
Ook zou De J. onder andere voor ruim 300.000 euro onroerend goed en een ton aan paarden hebben verduisterd van de SGL. Door een angstcultuur te creëren onder de bestuursleden kon hij dit jarenlang blijven doen.

Onzin

Volgens De J. en zijn advocaat Sjef Römkens is het onzin dat er voor miljoenen gefraudeerd zou zijn.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/AD.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook