Ga naar hoofdinhoud

Adelinde: ‘Aqiedo heel fijn gefocust door de proef’

Exclusief
Adelinde Cornelissen met Aqiedo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Adelinde Cornelissen reed de KWPN-goedgekeurde Aqiedo (v. Undigo) bij zijn rentree in de internationale ring naar 73,060 procent in de Grand Prix op het CDI in Lier. De Undigo-zoon had vorig najaar een wedstrijdpauze, maar is nu terug met Adelinde, die sinds kort getraind wordt door Bert Rutten. 

Adelinde is zeer tevreden over de internationale rentree van Aqiedo. “Ik was super tevreden over Aqiedo vandaag. Ondanks alle drukte rond de ring bleef hij echt fijn gefocust tijdens de proef”, vertelt Adelinde. “We hadden pech op de laatste lijn. Toen begon er een hond te blaffen en daar reageerde Aqiedo even op. Zonde, zeker omdat de piaffe-passage-tour echt een sterk punt is van Aqiedo. Daar lieten we op het laatste moment nog wat punten liggen.”

Klik met Bert Rutten

Adelinde trainde voorheen met Parzival bij onder andere Sjef Janssen en Johan Hamminga, maar werkte daarna voor langere tijd niet met een vaste trainer.

Sinds kort traint ze met haar Grand Prix-paarden Aqiedo en Zephyr bij Bert Rutten. “Ik heb de afgelopen jaren met verschillende trainers gewerkt, waaronder nog niet lang geleden voor het eerst met Bert Rutten. Dat klikte eigenlijk heel goed en de afgelopen tijd heb ik met Aqiedo vaker bij hem getraind.”

2017 succesvol begonnen

Cornelissen is 2017 succesvol begonnen. Op de KWPN Hengstenkeuring won ze overtuigend de hengstencompetitie Gelders Paard met Henkie (v. Alexandro P) en kreeg ze de Aqiedo-zoon Jaqiedo aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Vorig weekend werd ze met Parzivals volle broer Fleau de Baian (v. Jazz) Nederlands kampioen in het ZZ-Zwaar en pakte ze met de door haar ouders gefokte Zephyr (v. Jazz) het reservekampioenschap in de Zware Tour.

Cornelissen startte overigens ook Aqiedo in het KNHS kampioenschap Zware Tour, met hem werd ze vierde in de Grand Prix. In verband met het CDI in Lier besloot ze Zephyr en niet Aqiedo te starten in de finale.

Klik hier voor de uitslagen van de Grand Prix in Lier

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook