Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen blij met Grand Prix-zege

Update
Adelinde Cornelissen met Zephyr. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg heeft Adelinde Cornelissen de Grand Prix gewonnen. Ze reed de door haar ouders gefokte Zephyr (v. Jazz) naar de fraaie score van 70,35%. De hoogste dagscore werd in de Prix St. Georges genoteerd. Daar behaalde John Tijssen met Broere Argentino (v. Jazz) 71,15%.

“Alles wat we thuis geoefend hebben ging vandaag goed”, vertelt Adelinde Cornelissen tevreden over de winnende Grand Prix-proef met haar twaalfjarige ruin. “De piaffe gaat ook steeds beter. Zephyr wordt minder zenuwachtig en ik kan er steeds meer aan rijden, ik ben er heel blij mee.” Komend weekend gaat het duo van start op de kadervormingswedstrijd in Tolbert. “Verder ben ik van plan ook internationaal met hem te starten.”

Laurens van Lieren mocht zich als tweede opstellen. Hij reed Zingar Northside (v. Gribaldi) naar 68,85%. “De piaffe en passage waren goed maar de overgangen waren niet zo zeker als vorige keer. Dat koste punten. Verder was de afwerking alweer beter evenals de constante aanleuning”, analyseert Van Lieren zijn proef. Margreet Prosman en de Rosario-merrie Red Chilly noteerden met 66,18% de hoogste score in de Intermédiaire II. In het gecombineerde klassement betekende dit de derde plek.

Hoogste dagscore voor John Tijssen

John Tijssen vormt pas sinds vorige maand een combinatie met Broere Argentino, die hij met oog op de verkoop op stal heeft. In korte tijd reed het duo zich al meerdere keren in de prijzen. Vandaag liet Tijssen zien dat hij steeds meer een combinatie wordt met de Jazz-zoon en won met een aansprekend resultaat van 71,12% de Prix St. Georges. “We zijn natuurlijk pas korte tijd samen en in het begin was het een beetje aftasten en leren aanvoelen. Van de week voelde hij thuis in de training al fantastisch aan en dat pakte ook in de ring goed uit”, vertelt Tijssen tevreden.

Wilma Wernsen is met haar eigen fokprodukt Estupendo (v. Ziesto) bezig aan een goed seizoen. Twee weken geleden won het duo met dik 71% in Nijkerk. Vandaag kwam de score uit op 69,21% en de tweede plaats. Yessin Rahmouni mocht de derde prijs ophalen. Hij reed Tuschinski-ruin Denzel STH naar 65,92%.

Danielle Keur wint Inter I

In de Intermédiaire I trok Danielle Keur aan het langste eind. Ze reed haar River’s Modor (v. Rafurstinels) naar 65,99%. Vanja de Boer-Putker en Eastends Castello (v. Whitesnake) werden met 63,03% beloond en mochten zich als tweede opstellen.

Elisa Ramkema twee keer in de prijzen

In het ZZ-Zwaar won Marjolein de Jong de eerste proef. Ze reed Zev – een achtjarige ruin van Blue Hors Zack – naar 62,64%. Met exact dezelfde score eindigde Elisa Ramkema met Delano (v. Tygo) door toepassing van de ex aequo-regeling als tweede. In de tweede proef – waarin De Jong niet reed – stond Ramkema met 65,50% aan kop.

In de tweede groep waren de oranje linten voor Mariska van Beuzekom met Cantano-Tetti (v. Santano) met 65,21% en jeugdruiter Sem Stiemer met Umbra (v. Lancet) met 65,14%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl