Ga naar hoofdinhoud

Afscheid Anky en Salinero centraal bij NOS Studio Sport

Anky van Grunsven, hier met Salinero
NOS Studio Sport staat aankomend weekend in drie uitzendingen uitgebreid stil bij het afscheid van Salinero (v. Salieri) tijdens Indoor Brabant. Op het programma staan een ingetogen portret van Anky van Grunsven en Salinero, een verslag van het afscheid en een sfeerreportage.

Een cameraploeg van NOS Studio Sport reisde afgelopen week naar Erp en maakte een ingetogen portret van de amazone met Salinero. Met name de band tussen Van Grunsven en haar paard komt hierin tot uiting. Deze reportage wordt vrijdag in Nieuwsuur uitgezonden. Op zaterdag 16 maart besteedt Studio Sport in een extra uitzending ruim aandacht aan Indoor Brabant en zal Van Grunsven rond 16.40 uur met Salinero afscheid nemen van het publiek. In de zaterdagavonduitzending van NOS Studio Sport zal een sfeerreportage te zien zijn, waarin samen met Anky van Grunsven wordt terugblikt op haar geweldige successen met Salinero.

Van 2003 tot en met 2012 vormden Anky van Grunsven en Salinero het te kloppen duo op het mondiale podium van de dressuursport. Ze werden Nederlands kampioen in 2003, 2005 en 2007 en legden in 2012 beslag op de tweede plaats. Ze wonnen de wereldbekerfinales van 2004 in Düsseldorf, 2005 in Las Vegas, 2006 in Amsterdam en in 2008 op Indoor Brabant. Op het EK in Hagen 2005 wonnen ze met het team zilver en veroverden ze individueel goud. Twee jaar later in La Mandria veroverden ze teamgoud en individueel goud in de Kür en legden ze in de GP Special beslag op het zilver. Ook in Windsor 2009 maakte ze deel uit van het goud winnende dressuurteam en behaalde ze in de Kür individueel brons. Op de wereldkampioenschappen 2006 in Aken maakten Anky en Salinero deel uit van het zilver winnende team, veroverde ze individueel zilver in de GP Special en won ze overtuigend individueel goud in de Kür. Op de Olympische Spelen van 2004 wonnen ze in de Kür individueel goud en herhaalden dat in 2008 in Hongkong, waar ze ook deel uitmaakten van het zilver winnende team. Tijdens de Olympische Spelen afgelopen zomer in Londen maakten ze deel uit van het bronzen team.

Uitzendschema:
Portret Anky van Grunsven en haar paard Salinero
Nieuwsuur, vrijdag 15 maart
22.00 – 22.50 uur, Nederland 2

Indoor Brabant, afscheid Salinero
NOS Studio Sport Extra, zaterdag 16 maart
16.00 – 17.50 uur, Nederland 1

Sfeerreportage: Anky van Grunsven met Salinero
Studio Sport, zaterdag 16 maart
23.27 – 23.53 uur, Nederland 1

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook