Ga naar hoofdinhoud

Amerikaans team ‘oefent’ op Subtop Delft

Update
Kasey Perry-Glass met Goerklintgaards Dublet. Foto: Equifoto
De Grand Prix van de Subtopwedstrijd in Delft kreeg wel een heel internationaal tintje door de deelname van de Amerikaanse combinaties Kasey Perry-Glass met Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit), Olivia Lagoy-Weltz met Rassing's Lonoir (v. De Noir) en Dawn White-O'Conner met Legolas (v. Laomedon), het voormalige toppaard van Steffen Peters. Deze drie combinaties maken deel uit van het Nations Cup-team in Rotterdam en gebruikten de wedstrijd bij manege De Prinsenstad als oefenrondje. 

Regerend Amerikaans kampioenen Kasey Perry-Glass en Goerklintgaards Dublet wonnen de rubriek met een score van 73,85%. De veertienjarige Dublet is een paard met een geweldig achterbeen en beschikt over een fantastische piaffe en passage. Zonder de grote communicatiestoring bij het aanspringen in galop was de score zeker hoger uitgekomen.

Wedstrijdritme

De Amerikaanse equipe is anderhalve week geleden in Nederland aangekomen. “We willen de paarden graag in het wedstrijdritme richting Rotterdam en hoorden dat Delft een prachtig concours is,” legt Perry-Glass uit die Dublet samen met de overige teampaarden heeft ondergebracht bij Egbert Kraak in het Noord-Hollandse Zwaanshoek. “De paarden hebben het enorm naar hun zin en Egbert is een geweldige gastheer.”

Olivia Lagoy-Weltz

Perry-Glass wordt getraind door de olympische amazone Debbie McDonald. Daarnaast staat Olivia Lagoy-Weltz haar thuis geregeld bij, die haar vandaag in Delft ook hielp. Lagoy-Weltz zelf reed haar dertienjarige DWB’er Rassing’s Lonoir naar 72,10% en eindigde daarmee als tweede.

Dawn White-O’Conner

Na de Spelen in Rio besloot Steffen Peters in goed overleg met eigenaresse Akiko Yamazaki om de teugels van zijn olympische toppaard Legolas over te dragen aan stalamazone Dawn White-O’Conner. Sinds hun wedstrijddebuut begin dit jaar boekte de combinatie al verschillende aansprekende resultaten en maakt in Rotterdam een debuut in de Nations Cup. Vandaag toonde de vijftienjarige Westfaalse ruin een mega piaffe en passage. Door fouten in de serie om de twee en in een wissel in het zigzag-appuyement kwam het resultaat uit op 71,15%.

Peters vervangt Dover

Steffen Peters nam vandaag de honneurs van bondscoach Robert Dover waar en blijft die functie ook in Rotterdam en Aken vervullen. “Ik ben super trots op alle teamleden en als ik Dawn en Legolas zie is net alsof ik naar m’n eigen kinderen kijk”, vertelt Peters enthousiast.

Van Schaick volgt

Joyce van Schaick moest in de Amerikanen haar meerdere erkennen en werd ‘best of the rest’. Ze reed haar Well Done Sollenburg (v. Metall) naar 66,35% en werd daarmee vierde, gevolgd door Malene Nootenboom en Bwr Zoohee (v. Gribaldi) met 65,50%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Kür-winst voor Patrick van der Meer en KWPN-hengst Chagall
Eline van Egmond: ‘Totaal niet verwacht’
Kirsten Brouwer: ‘Sultan is een kleine Eye Catcher’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.