Ga naar hoofdinhoud

Anky in De Telegraaf: ‘Paarden verkopen is echt een vak apart’

"Zenith heeft enorm veel betekend voor de Nederlandse springsport. Met zijn wereldtitels, zowel individueel als met het team, in 2014 als absoluut hoogtepunt. Dat waren momenten dat niet alleen paardenliefhebbers aan de tv gekluisterd zaten, maar ook veel gewone sportliefhebbers optimaal genoten van de spanning", schrijft Anky van Grunsven in haar column in De Telegraaf.

“Je zag in die finale heel duidelijk wat Jeroen zo’n groot sportman maakt. De WK-finale voor springruiters werd tot 2014 afgesloten met de paardenwissel. Jeroen reed alle paarden foutloos, inclusief Zenith, terwijl grote namen als Patrice Delaveau, Beezie Madden en Rolf-Göran Bengtsson grote moeite hadden met Zenith. Het sierde Jeroen extra dat hij na afloop baalde van de foutjes die Zenith maakte, omdat hij vond dat deze afbreuk deden aan zijn paard.”

Lastige tijden

“Jeroen heeft met Zenith natuurlijk ook lastige tijden meegemaakt. De verkoop van het paard, die boven zijn hoofd hing, maakte het niet gemakkelijk. De groep investeerders erachter was altijd duidelijk over de motieven: zij wilden uiteindelijk geld terugzien voor hun investering in Zenith.”

0,02 seconde

“Paarden verkopen is echt een vak apart. Het luistert nauw. Na het WK zag iedereen dat het niet gemakkelijk was met Zenith. Hij was zo sensibel, dat eigenlijk Jeroen de enige was die hem goed kon rijden. Het betekende wel dat we uiteindelijk toch nog konden genieten van het duo op de Olympische Spelen van Rio in 2016. Daar had Jeroen Zenith echt weer goed lopen. In het individuele springconcours miste hij op 0,02 seconde de barrage om de medailles. Dat was pijnlijk. Als mensen wel eens klagen over een tijdfout, memoreer ik vaak aan dat moment. Nooit was een tijdfout zo ontnuchterend.”

Lees hier de volledige column

Bron: Telegraaf

Lees ook:

Glennis Grace begeleidt op Jeroens verzoek afscheid Zenith

Jeroen Dubbeldams Zenith neemt afscheid van de sport: ‘Party is over’

 

Eén reactie op “Anky in De Telegraaf: ‘Paarden verkopen is echt een vak apart’

  • Haaije Meijer

    Het paard zelf verkopen is niet het moeilijkst. Maar juiste bereider bij het juiste paard vinden dat is een uitdaging. Geen klik geen optimale prestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook