Ga naar hoofdinhoud

Carlijn Vaessen wint kadervorming: ‘Dit geeft vertrouwen’

Update
Carlijn Vaessen met Fossbury. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een wedstrijdpauze verschenen Carlijn Vaessen en Fossbury (v. Ampère) vandaag op Geldrop Hippique weer in de ring. Ze gingen gewoon weer verder waar ze twee maanden geleden gebleven waren, namelijk met winnen. De score kwam uit op 68,873% en daarmee nét geen B-kaderscore in deze kadervormingswedstrijd voor young riders.

Na CDI Exloo van afgelopen augustus, waar Carlijn Vaessen en Fossbury zowel de landenproef als de individuele proef wonnen, was Geldrop weer de eerste wedstrijd. “Na een wedstrijdpauze ben ik zelf altijd even uit het ritme en kost het me wat moeite om de proef door te komen”, vertelt de amazone die daar vandaag weinig last van leek te hebben.

Zoals afgesproken

“Bij Foss moet ik altijd heel precies zijn in het geven van mijn hulpen want hij is best sensibel. We moeten het doen zoals we in de training hebben afgesproken want anders weet hij het niet”, vervolgt Vaessen lachend. “Maar het ging heel fijn, ik ben er blij mee.”

Smetje

Enige smetje in de fraaie proef was het zigzag-appuyement in galop. “Daarin kreeg Foss wat spanning waardoor de eerste wissel niet zo mooi was en de tweede wissel mislukte. Maar de rest van het galopgedeelte ging heel fijn en ook het drafstuk was mooi vloeiend.”

Laatste B-kaderscore

Het duo behaalde afgelopen zomer twee B-kaderscores (Exloo 69,755% en Ermelo 70,098%). “We hebben er nog één nodig voor het kader, dus dat we er vandaag net onder zaten was wel beetje jammer. Maar hopelijk lukt het volgende week in Le Mans. Dat is doel, we gaan er voor! Dit geeft in ieder geval vertrouwen”, aldus Vaessen die volgend weekend op het CDI in Frankrijk aan de start komt.

Jongen volgt

De B-kadercombinatie Fabienne Jongen en Botticelli (v. Obelisk) werden tweede met 67,353%. Myrthe Wedda en Diamond Geezer (v. Diamond Hit) volgden met 66,471% op de derde plaats.

Van Bedaf en Van der Pols aan kop bij junioren

In de kadervormingswedstrijd voor junioren behaalden Chiel van Bedaf met Floris (v. Ampère) en Sanne van der Pols met Excellentie (v. Don Schufro) exact dezelfde score van 69,343%. Naast de gedeelde eerste prijs betekende dat voor beiden een B-kaderscore. Pem Verbeek en Fernando Torres (v. Florencio) werden derde met 68,636%. Naast zijn eerste plek reed Chiel van Bedaf met zijn andere troef Fernando (v. Tango) ook de vierde score van 67,980% bijeen.

Evi van Rooij wint met ruim 72%

Gisteren in de landenproef moest Evi van Rooij de eerste plek nog delen maar vandaag in de individuele proef reed ze Den Ostrik’s Macho (v. Good Looking) met 72,114% en bijna twee procent voorsprong naar de overwinning. Ook Rowena Weggelaar noteerde een 70% plus-score. Voor haar proef met Navarone van de Beekerheide (v. Neptune Van De Beekerheide) verscheen 70,366% op het scorebord. Nikki van de Borne en Viva la Bam (v. Vitano) werden derde met 69,593%.

Uitslag young riders

Uitslag junioren

Uitslag pony’s

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook