Ga naar hoofdinhoud

CDI Drachten vrijdag van start

In Nederland wordt het internationale seizoen geopend met het CDI3* evenement op het ICNN in Drachten. Er staan rubrieken voor pony's, junioren, young riders en voor senioren (Lichte en Zware Tour) op het programma. Vanaf vrijdag is de dressuur live te volgen via ClipMyHorse. 

Voor Nederland komen grote namen als Marlies van Baalen, Kirsten Beckers, Madeleine Witte-Vrees, Patrick van der Meer en Laurens van Lieren aan de start. Van Baalen brengt haar nieuwste troef Painted Brown (v. Painted Black) aan de start in de Lichte Tour en de door haar familie gefokte Zigeuner DVB (v. Gribaldi) in de Grand Prix. Beckers neemt haar Jazz-zonen Broere Bristol voor de Lichte Tour en voormalig Wereldkampioen jonge paarden Broere Westpoint voor de Grand Prix mee naar Drachten. Witte-Vrees rijdt de Vivaldi-hengst Cennin in de Lichte Tour en de eerder succesvol door Stephanie Peters uitgebrachte Unlimited (v. Jazz) in de Grand Prix. Van der Meer neemt ook twee paarden mee, de hengst Sir Fashion (v. Sir Donnerhall) voor de Lichte Tour en Zippo (v. Rousseau) voor de Grand Prix. Van Lieren neemt ‘slechts’ één paard mee naar Drachten: Grand Prix-paard Ulysses La Haya (v. Gribaldi).

Internationale tegenstand mag verwacht worden van de Franse WEG-team ruiter Marc Boblet, de Duitse amazones Ellen Schulten-Baumer en Carola Koppelmann. De Nederlandse Marrokaan Yessin Rahmouni komt voor Marokko aan de start. Voor België komen onder meer de ruiters Simon Missiaen en Mario van Orshaegen naar Drachten.

Klik hier voor het programma.

Bron: Horses.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook