Ga naar hoofdinhoud

Coby Van Baalen andere ‘Bastards’ de baas

Update
Coby van Baalen, Anky van Grunsven en juryleden Marriëtte Sanders en Francis Verbeek. Foto Wendy Scholten
Het dak ging er af op Outdoor Gelderland toen de ‘Outdoor Bastards’ hun proeven op Grand Prix-niveau kwamen rijden en alle verwachtingen waarmaakten. Ze kunnen het nog! Een strakke dressuurproef rijden die in een internationaal deelnemersveld niet zou misstaan en beloond met staande ovaties. Coby van Baalen, twaalf jaar geleden voor het laatste in actie op Outdoor Gelderland, won de unieke battle met Dark Dynamic.

Coby van Baalen, twaalf jaar geleden voor het laatste in actie op Outdoor Gelderland, won de unieke battle met Dark Dynamic. “Wat een elegant paard Coby, je kan zo weer internationaal de baan in”, loofde de juryleden Francis Verbeek en Mariette Sanders. “Even de eners oefenen en je kan weer starten. Het zag eruit zoals altijd. Super mooi”, vulde Anky van Grunsven aan, waarna Coby om de ring een vlekkeloze reek changementen om de pas toonde tot groot vermaak van het publiek. Daag de Outdoor Bastards niet uit…

Coby van Baalen in de ereronde. Foto Wendy Scholten

Sterk veld

De zes andere coryfeeën uit de dressuursport die het in Arnhem nog éénmaal tegen elkaar opnamen verdienen het zeker ook om genoemd te worden. Coby won met afstand, maar ook Alex van Silfhout (76%), Leunus van Lieren (75%), Christa Larmoyeur (74%), bondscoach Rien van der Schat (72,5%), Tineke Bartels (69%) enHans Bernoski (68%) zijn paardrijden zeker nog niet verleerd.

De proef van Leunus van Lieren – 75%:

Alex van Silfhout – 76%:

Christa Larmoyeur – 74%:

Rien van der Schaft – 72,5%:

Coby Van Baalen – 81%:

Hans Bernoski – 68%:

Tineke Bartels – 69%:

Bron: Paardenkrant-horses.nl

2 reacties op “Coby Van Baalen andere ‘Bastards’ de baas

  • MJ Kochx

    als je zonder eners te tonen met 81% kunt winnen, dan vind ik dat Tineke Bartels 90% verdient door geen ‘veilige’ optie te kiezen, maar een kruidjeroermeniet als Bellatre. Goede training voor die delicate merrie, en weer een mooi projectje voor Tineke. Ik neem echt een hele hoge hoed af voor haar, want ze flikt het toch maar weer.
    Genoten van de oudgedienden, maar Anky mag haar huiswerk nog wel even maken (ff checken hoe lang het geleden is dat iemand nog op niveau gestart is bijvoorbeeld).
    En het geluid tussen de proeven door was echt OORVERDOVEND, niet fijn …

  • Susan

    Wat enorm leuk om te zien. Met deze ruiters ben ik opgegroeid en mijn interesse voor dressuur ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.