Ga naar hoofdinhoud

D-pony Decoy Di Caprio klaar voor de Grand Prix

De Zweedse Linn Larsson heeft samen met haar partner een dressuurstal in Blentarp waar ze zowel paarden als pony's in training heeft. Haar meest opvallende verschijning in de wedstrijdring maakte de amazone onlangs met de D-pony Decoy Di Caprio toen ze met de ruin een startbewijs voor de Grand Prix haalde. De 1,46m-hoge pony scoorde 62% in de Intermediaire II.

Larsson rijdt de pony al langer in de Midden Tour tussen de paarden en behaalde ook al scores van rond de 66% in de Inter I.

Als een groot paard

Decoy Di Caprio is een D-pony, maar doet niet onder voor een groot paard volgens Larsson. Net als andere paarden heeft de zwarte ruin, die eerder als hengst ook voor de fokkerij werd ingezet, dingen die makkelijk gaan in de ring en dingen waar hij wat meer moeite voor moet doen. Een klein voordeel dat een pony wel heeft boven een paard is volgens de amazone dat een pony minder tijd nodig heeft om sterk te worden.

SWB-moeder

Decoy Di Caprio werd gefokt uit de SWB-merrie Caprice (v. Prestige VDL) en is een zoon van Stendyssen’s Diablo. Zijn moeder was 1,62m en Decoy Di Caprio is haar evenbeeld.

Klik hier voor een foto

Bron: TidningenRidsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook