Ga naar hoofdinhoud

Daniëlle Keur en River’s Modor sluiten jaar winnend af *update*

Archieffoto: Danielle Mes-Keur met River's Modor. Foto: Yvonne Termeer

De Subtopwedstrijd vandaag in Voorthuizen was een prima afsluiting van 2015 voor Daniëlle Mes-Keur. Met River's Modor (v. Rafurstinels) behaalde de amazone in de Intermédiaire I een score van 67,30%, goed voor de overwinning. "Tenzij ik nog bericht krijg dat we naar Mechelen mogen, maar anders was dit onze laatste wedstrijd in dit jaar." 

“River’s Modor heeft een gruwelijk goed jaar achter de rug met ruim tien overwinningen in de Lichte Tour. Als we niet wonnen, eindigden we wel in de top 3. Mijn motto luidt ‘lol met je knol’ en dat geldt ook voor mijn paard. Mody, zoals we hem op stal noemen, vindt het leuk om op concours te gaan maar door de drukte rondom kerst en daarnaast verschillende clinics die in m’n agenda staan, krijgt ie de komende weken lekker vrij.” De combinatie scoorde met een foutloze proef. De series galopwissels en de dubbel tellende onderdelen stap en zig-zag in galop leverden vandaag hoge punten op. “Mody heeft eigenlijk geen zwakke punten en kan alles voor minimaal een 7. Daar scoort hij op. Als er een foutje in de proef sluipt, ligt dat aan mij omdat ik bijvoorbeeld een volte te groot rijd.”

Sinds korte tijd heeft Mes-Keur een nieuwe troef onder het zadel. Met deze zevenjarige ruin Dettori (v. Wynton) is de amazone inmiddels een keer in het Z1 gestart. “Ik wilde het eerst even aftasten maar onze volgende wedstrijd wordt in het Z2. Met z’n bruine kleur en bles lijkt ie op Mody en daarnaast is hij net zo makkelijk en ongecompliceerd.” Met de opvolging voor de sport heeft Mes er vrede mee om haar Lichte Tour-paard Modor te verkopen. “Als klanten hem kwamen proberen vond ik dat maar niks maar nu ik opvolging heb denk ik dat het wellicht tijd is om Modor aan een jeugdruiter te gunnen.”

Mirjam Mischner-de Groot en Zhivago-M (v. OO Seven) waren met een score van 67,04% goed voor het rode lint. Bronno Bloem en Venture (v. Londonderry) sloten met 63,55% aan op de derde plaats).

Combinaties Prix St. Georges aan elkaar gewaagd

Met kleine verschillen werd de top 3 van de Prix St. Georges gevormd. Iris Mensink en Rousseau-zoon Zeewoldes Oberon trokken met 66,51% aan het langste eind. Mirjam Mischner-de Groot en haar elfjarige ruin van OO Seven eindigden wederom als tweede (66,12%). Letty Roseboom en Crocket Times (v. Sorento) maakten met 65,79% de top 3 compleet.

Hoogste dagscore voor zesjarige Enton

Het ZZ-Zwaar werd in twee groepen verreden die elk twee proeven konden rijden. In de eerste proef van de eerste groep eindigde Ivo Juhrend met Johnson-dochter SH’s Cover Girl aan kop (66,57%). SH’s Dutch D-Day, ook een nakomeling van Johnson, was met Jaron Verheij goed voor 65,86% en de tweede plaats.

In de tweede proef reed Olivier Goede zijn Negro-zoon Aron naar de hoogste score (61,71%). Miranda Kok-Kroes en Unique volgden met 60,86%.

In de tweede groep waren Esmee van Gijtenbeek en haar zesjarige Enton (Wynton), die twee weken geleden debuteerden in deze klasse, de absolute uitschieters. De score van 71% was naast de zege ook goed voor de hoogste score van de dag. Met een score van 66,57% volgden Mylene Spaak en Ziteldo (v. Royal Dance).

In de tweede proef mocht Mylene Spaak de beide prijzen in ontvangst nemen. Met 66% was het oranje lint voor Ziteldo. Haar proef met Sweet Sensation (v. Kroongraaf) was goed voor 62,14%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses/De Paardenkrant.

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook