Ga naar hoofdinhoud

Desperados FRH geniet van wedstrijdpauze, rentree in april

Kristina Bröring-Sprehe en Desperados FRH. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kristina Böring-Sprehe en haar winnaar van teamgoud- en kürbrons Desperados FRH verschenen sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet zoveel meer tussen de hekjes. Alleen in Stuttgart verscheen de combinatie in de ring en werd daar tweede achter Isabell Werth en de merrie Weihegold OLD.

Dressuursport-Deutschland was benieuwd hoe het met de De Niro-zoon gaat en wat de plannen met ‘Despi’ zijn. Böring-Sprehe en Desperados FRH staan inmiddels op de tweede plaats van de wereldranglijst en bereiden zich nu voor op het buitenseizoen. “Hij heet een wedstrijdpauze gehad vanaf november en daarnaast is hij natuurlijk dekhengst. Begin vorige maand verscheen Desperados FRH op de hengstenshow in Vechta. “

Klein buikje

De hengst heeft een ‘winterstop’ en werd hij lichtjes getraind. De basis was om de hengst blij en fit te houden, met simpele trainingen en intervaltrainingen. “In zeldzame gevallen loopt hij aan de longe. Inmiddels kun je wel goed zien dat hij lichtjes getraind wordt, hij krijgt een klein buikje…”. In overleg met bondscoach Monica Theodoresco is besloten dit indoorseizoen niet aan start te komen. Het wedstrijdrentree van de succesvolle combinatie is uitgesteld naar april.

EK Göteborg

De fans van ‘Despi’ moeten dus nog even geduld hebben tot april. Het grootste doel van 2017 is natuurlijk het EK in Göteborg

Plezier met nakomelingen

Naast de zestienjarige winnaar van Olympisch teamgoud heeft Bröring-Sprehe veel plezier met twee nakomelingen van hem. De zesjarige hengst Destino is maar liefst 1.76m groot. Voor deze hengst is het vooral belangrijk dat hij controle over zijn lichaam krijgt. De verwachtingen zijn hoog, net zoals van de merrie Despina, een zevenjarige halfzus van Destino. Deze merrie traint ze inmiddels een jaar.

Bron: Dressursport-Deutschland

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook