Ga naar hoofdinhoud

Kittel wint in Doha, Minderhoud achtste met ‘stoute’ Zanardi

Patrik Kittel met Delaunay Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na de goede prestatie van de Nederlandse para-dressuurruiters ging vandaag in Doha de Grand Prix dressuur van start. Patrik Kittel won met Delaunay Old (v. Dr. Doolittle 45) overtuigend met een score van 74,413%. Hans Peter Minderhoud werd achtste met Zanardi (v. Rubels).

Ondanks dat Patrik Kittel zijn concurrentie ruim twee procent het nakijken gaf, was het geen unanieme overwinning. De Noorse jury bij B zag Matthias Alexander Rath en Foundation (v. Fidertanz) als winnaars. De andere juryleden dachten hier anders over en brachten Rath naar een gemiddelde score van 72,304% met de twaalfjarige hengst. Dit was goed voor een derde plaats. Achter Kittel eindigde met 72,326% Morgan Barbançon met Sir Donnerhall II Old (v. Sandro Hit).

Stout, spooky en angstig monster

Hans Peter Minderhoud was de enige Nederlander in deze Grand Prix-rubriek. Hij stuurde Zanardi naar een achtste plaats met 68,891%. Na afloop van z’n proef liet Minderhoud met een twinkeling in zijn ogen weten: “Ik had een stout, spooky en angstig monster vandaag, maar ik hou van hem. Hij was erg onder de indruk van de piste en we hadden veel foutjes.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.