Ga naar hoofdinhoud

Zege voor Den Dulk, Hosmar opnieuw tweede

Nicole den Dulk met Wallace. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nicole den Dulk won vrijdag al de landenproef met  Wallace N.O.P.  en voegde daar zaterdag ook de overwinning in de individuele proef in Grade II aan toe. Met een score van 71,235% stond Den Dulk precies twee procent los van de nummer twee. Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. eindigden net als gisteren op de tweede plaats achter Paralympisch kampioene Sophie Wells. In de Nations Cup zijn de Nederlanders op de tweede plaats geëindigd.

Hosmar gaf gisteren na de proef, die met net geen 71% werd beloond door de jury aan dat hij en de Sandreo-zoon een beetje onder hun kunnen hebben gereden vanwege wat spanning. In de individuele proef vandaag kwam de score uit op 71,024%, maar dat was niet genoeg om Wells met haar Fidertanz I-zoon Fatal Attraction voor te kunnen blijven. Het Britse topduo kreeg 76,048% van de jury.

Grade II

Den Dulk won de proef gisteren met een totaal van 70,909% en kreeg vandaag 71,235% voor haar proef. “Jeetje wat voel ik me beroerd. Een blaasontsteking opgelopen en vannacht alleen maar liggen rillen. Vanochtend zo laat mogelijk naar stal en iets van een warm up gedaan met Wally en de proef gereden. Tuurlijk wat foutjes en activiteit ging verloren maar toch mooie score en winst”, liet Den Dulk na haar proef weten op facebook. “Meteen weer mijn bed. Ik hoop me morgen wat beter te voelen.”

Grade III

In Grade III kwamen alleen twee Nederlandse combinaties aan de start. In de landenproef was  Yvette Overgoor gisteren met de Vivaldi-zoon Flynn goed voor de winst, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. Anni Meijer kreeg met Countrymill Clarc (v. Dreamcatcher) 68,235% en dat was maar liefst zes procent meer dan haar landgenote.

Nations Cup

Groot-Brittannië was met 423.497 punten goed voor de overwinning in de Nations Cup. Het Nederlandse team volgde met 416.642 op de tweede plaats en Rusland was met 402.040 punten goed voor de derde plek.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.