Ga naar hoofdinhoud

Lindy Slagter, Yelin Kayalar en Kebie Raaijmakers kampioenen klasse B

Lindy Slagter met Diamond's Beau. Foto: Still ClipMyHorse.tv

Op de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo stond vanmorgen de klasse B dressuur voor pony's op het programma. De gouden medailles waren voor Lindy Slagter met Diamond's Beau in de categorie A/B, Yelin Kayalar met Heidepeel's Constantijn in de categorie C en Kebie Raaijmakers met Pronk Stables Golden Boy in de categorie D/E.

Lindy Slagter mocht als eerste van de dag de kampioenstitel in ontvangst nemen. In de klasse B, categorie A/B noteerde ze de hoogste score van 73,222%. Dat deed de amazone met de pony Diamond’s Beau, waarmee ze pas sinds september een combinatie vormt. In de selectieproeven veroverde het duo drie keer een eerste plaats en werd daarmee kringkampioen Achterhoek Oost. Op de Gelderse Kampioenschappen bemachtigden ze opnieuw de eerste plaats.

Droom

Het was voor Lindy al een droom dat zij in Ermelo de kampioenschappen mocht meerijden. Met ruim 3 procent los van de nummer twee mocht ze de kampioenstitel mee naar huis nemen. “Het is super cool dat ik kampioen ben geworden en het ging heel erg goed. Aan het begin ging het losrijden nog niet zo heel fijn maar daarna deed ze het heel goed. Het allerleukste aan Beau vind ik dat hij heel graag voor je wil werken maar soms is hij wel een beetje schrikkerig maar dat vertrouwen moet nog groeien.”

Fardou Bosma en Nika Verbeek

Fardou Bosma reed Skittle naar 70% en mocht daarmee mocht de titel reservekampioen mee naar huis nemen. Het brons was voor Nika Verbeek. Zij noteerde met Mirna de score van 69,111%.

C-goud voor Yelin Kayalar

De proeven werden door drie verschillende juryleden beoordeeld en alle juryleden waren het unaniem met elkaar eens dat Yelin Kayalar met Heidepeel’s Constantijn in de categorie C de beste proef neerzette. Met een score van 74,778% kreeg zij het goud omgehangen. Op kleine achterstand volgde Isabella Karaljkovic. Zij reed haar pony Dreamboy naar 74,056% en daarmee de zilveren mediaille. Met een score van 72,111% ging het brons naar Sophie van Rooij met Willow Tree Garwyn.

Kebie Raaijmakers wint met afstand D/E-titel

In de categorie D/E was Kebie Raaijmakers oppermatichting met Pronk Stables Golden Boy noteerde ze de topscore van 77,278% die haar ruimschoots het goud opleverde. Kebie is geen onbekend gezicht in de Nederlandse ponywereld. Zo won ze afgelopen zomer de jonge pony competitie en werd Höveler Pony talent 2018. Daarnaast haalde zij een tweede plaats op de voorselecties van de Divoza Cup. Maar Kebie is niet alleen actief in de dressuursport ook in de springsport doet zij het goed. Volgende week is ze te zien op Indoor Brabant in de categorie L springen en traint ze in het Bavaria Experience Eventing Team bij Tim Lips.
Het zilver ging naar Marilyn Roelofs met Poppings Soraya (71,556%) en Jonne Liefhebber won de bronzen mediaille. Haar proef met Golden Jack werd beloond met 71,333%.

Handige links

Programma

Uitslagen

Livestream ClipMyHorse.tv

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook