Dujardin: 'Billenkoek voor de amazone' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Dujardin: ‘Billenkoek voor de amazone’

Charlotte Dujardin
Het EK dressuur 2013 in Herning gaat zeker de geschiedenisboeken in. Is het niet als het kampioenschap van de marginale verschillen, die ruiters een plek op het podium of een startplaats in de Kür kunnen kosten, dan is het wel vanwege de vier topcombinaties die vandaag een fout in het programma van de Grand Prix Special reden.

Charlotte Dujardin ziet er wel de humor van in. “Ik vroeg aan Patrik Kittel, toen hij klaar was: hoe ging het? Slecht, zei hij, ik reed een fout in het programma. Ik denk: dat ís toch wat! Kom ik de ring in, hoor ik dat Helen een fout had gereden. Ik denk: hoe is ’t mogelijk! Dus ik lekker rijden en ik wil de tweeërs inzetten, hoor ik in één keer een kabaal. Het publiek explodeerde! Ik dacht: oh my god, nu heb ik een probleem met Carl. Dit was dus een typisch geval van: klopje op de hals voor het paard, klap op de billen voor de amazone!”

Helen Langehanenberg is Duitse, dus een stuk serieuzer. “Dit was een domme fout, een dure fout en het was een fout die nergens zo slecht uitkomt als op zo’n belangrijk moment. Oké, het is menselijk, en het is me ook wel eens eerder overkomen, maar het mag hier natuurlijk niet gebeuren. Maar ach, als ik er nu op terugkijk is het ook eigenlijk wel een grappige situatie.”

Adelinde Cornelissen kan zich nog goed herinneren hoe zij twee jaar geleden in Rotterdam ook dezelfde fout maakte. En goud won. “Mijn collega’s dachten natuurlijk: dat hoort erbij! Vandaag wilde ik sportief zijn en dacht: dan ik ook maar!”

Het laatste woord was aan Frank Kemperman, de voorzitter van het dressuurcomité van de FEI: “Het was op uitdrukkelijk verzoek van de ruiters, dat de oude Special weer terug kwam, na het jaar 2012 met de olympische Special. Dus de ruiters hebben het zelf over zich afgeroepen!”

Bron: Horses

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook