Ga naar hoofdinhoud

El Corona Texel wint eerste Belgische WCYH selectie

Foto Lonneke Ruesink
De Belgische selectiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden begonnen afgelopen weekend in Zandhoven tijdens het CDN. De KWPN-er El Corona Texel won de vijfjarigen onder Dominique Mohimont, bij de zesjarigen won Laurens Vanderbeken met All Inclusive. Ook bij de vierjarigen was er een overwinning voor een Nederlands fokproduct, First Lady liep onder Julie Dossin naar 89 procent.

Maar liefst achtendertig vijfjarigen verschenen aan de start in Zandhoven. De ervaren Dominique Mohimont won met de Wynton zoon El Corona Texel met 82.20 procent. Zeven combinaties scoorden boven de 80. Tom Franckx en de Nederlands gefokte Evento D (v. Rubiquil) eindigde vlak achter Mohimont op de tweede plaats met 82 procent. Op de derde plaats nog een Nederlands fokprodukt, Earl Scandic van Sir Scandic ging onder Leopold Engelen naar 81.60%.

Laurens Vanderbeken en zijn All Inclusive (v. Abanos) waren de beste van zeventien zesjarigen. De combinatie scoorde 82.40 procent en verwees Nick van Laer met de KWPN gefokte Double Dutch (v. Jazz) naar de tweede plaats (80.80%). Rob van Puyenbroek werd derde met de Oldenburger Seymour (v. San Amour) met 79.40%.

De rubriek vierjarigen werd overtuigend gewonnen door de dochter van Sir Donnerhall I, First Lady met 89%. De Oldenburger hengst Sixth Sense (ook van Sir Donnerhall I) werd tweede onder Veronique Swagemaekers met 87.6%.

In Zandhoven werd de nationale Grand Prix ruim gewonnen door Vitana V en Morgan Barbançon met 72,433%. Jeroen Devroe werd met zijn nieuwe Grand Prix-paard Eres DL (v. Sir Lui) tweede (68,333%).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses/Eurodressage

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook