Ga naar hoofdinhoud

Emmelie Scholtens: ‘Ik baal van dat begin!’

Apache (v. UB40) en Emmelie Scholtens Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Apache is nou eenmaal Apache. Daarom had Emmelie Scholtens met de ringmeester geregeld dat zij voor haar Grand Prix pas de ring in zou hoeven als de vorige deelnemer er al uit was. "Maar op het laatst liep het toch anders en móest ik de ring eerder in. Ja, dan wéét ik gewoon dat dit gaat gebeuren."

En ‘dit’ is dan een niet-optimale proef, een Grand Prix van de landenwedstrijd op de WEG in Tryon met fouten. “Heel jammer, juist omdat ik dacht dat ik alles goed had geregeld. Maar op het laatst vond de organisatie dat alle omstandigheden voor iedereen gelijk moesten zijn en moest ik er dus gelijk in.”

Uitzonderlijk paard

“Apache is een uitzonderlijk paard, dat weten we inmiddels. Het was ook echt heel warm in de ring en ik geloof dat Apache dat ook vond. Hij had een beetje z’n energie verspeeld met alles wat aan de proef vooraf ging. In de baan voelde hij een beetje moe aan. Daardoor heb ik niet helemaal de rit gereden die ik had gehoopt te rijden. Hij kan gewoon 74 lopen en zonder die fouten had ik ook rond die koers gezeten.”

Harder oefenen

Veel had het overigens niet uitgemaakt. Ook met hun gebruikelijke score had Emmelie Scholtens met Apache waarschijnlijk niet het verschil kunnen maken en een medaille kunnen binnenhalen voor de Nederlandse equipe. “We zien het om ons heen, de combinaties van de concurrerende landen zijn echt heel goed. We moeten echt nog harder gaan oefenen.”

Best tevreden

Al met al is Emmelie best tevreden. “Maar ik baal gewoon van dat begin. Dat je denkt alles goed te hebben geregeld. En ik weet gewoon dat het beter zou zijn gegaan als ik gewoon, zoals anders, alleen de baan in had kunnen gaan.”

En nou maar afwachten. “Ik hoop bij de beste 30 te blijven, dat we nog een keer Special kunnen rijden.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.